Yandex Metrica

En geç ve en erken oruç açan il arasında 3 dakika var! Orucu en erken açan şehir hangileri? Türkiye'de ilk iftarı hangi şehir açıyor 2024?

En geç ve en erken oruç açan il arasında 3 dakika var! Orucu en erken açan şehir hangileri? Türkiye'de ilk iftarı hangi şehir açıyor 2024?

Ramazan orucu Türkiye'de birçok ildef arklı saatlerde, dakikalarda açıklmakta. Dinayet Bakanlığı'nın Ramazan imsakiyesinde illere göre sahur ve iftar vakitleri yer alıyor. 2024 yılı yaklaşık 13 saat oruç tutacağız. Ancak bu saat illere göre farklılık göstermekte.  Bu yılın saat farklarına bakıldığında en geç ve en erken oruç açan il arasında 3 dakika olduğu görünmekte. Peki Orucu en erken açan şehir hangileri? Türkiye'de ilk iftarı hangi şehir açıyor 2024?

Gündem

04.05.2024, 10:23

11 Ayın sultanı Ramazan ayına sadece birkaç gün kaldı. Bereketin ve huzurun ayı olarak kabul edilen bu kutsal ayı müslümanlar, oruç tutarak ve ibadet ederek geçiyor. Her yıl iftar ve sahur saatleri il il değişiklik göstermekte. Dinayet Bakanlığı'nın Ramazan imsakiyesinde illere göre iftar ve sahur vakitleri yer alıyor. Peki, Türkiye'de ilk iftarı hangi şehir açıyor 2024?

19 Mayıs İzmir Sıla konseri saat kaçta başlayacak? Alsancak Sıla konseri ücretsiz mi, nerede yapılacak? 19 Mayıs İzmir Sıla konseri saat kaçta başlayacak? Alsancak Sıla... Haberi Görüntüle

EN UZUN VE EN KISA ORUÇ ARASINDA 3 DAKİKA VAR

Geçen yıl ramazanın ilk günü Sinop'ta 13 saat 56 daikayla en uzun oruç tutulurken, en kısa süreli oruç 13 saat 47 dakikayla Adana, Hatay, Kilis, Mersin ve Şanlıurfa'da tutuldu. Geçen sene 9 dakika olan Türkiye'deki en uzun ve en kısa oruç arasındaki fark bu yıl 3 dakikaya indi.

2024 Destekleme ve Yetiştirme Kursu ne zaman başlayacak? DYK ek ders ücreti ne kadar? 2024 Destekleme ve Yetiştirme Kursu ne zaman başlayacak? DYK ek... Haberi Görüntüle

İLK İMSAK VE İLK ORUÇ

Türkiye'de 11 Mart Pazartesi ilk imsakın Iğdır'da saat 04.52'de, son imsakın ise Çanakkele'de saat 06.02'de olacağı bildirildi.

Ramazan ayının ilk iftarı ise 18.13'te Iğdır'da son iftar 19.24'te Çanakkale'de yapılacağını belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Astronomu Gürhan Eren, Artvin, Kastamonu, Kırklareli, Samsun, Zonguldak ve Sinop'ta 13 saat 23 dakika ile en uzun, Adana, Antalya, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, Kilis, Mardin, Muğla, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da ise 13 saat 20 dakika ile en kısa oruç tutulacağını bildirdi.

İran cumhurbaşkanı seçimi ne zaman olacak? İran cumhurbaşkanı seçimi ne zaman olacak? Haberi Görüntüle

21 MART EKİNOKSU

İlk orcun bazı illerde aynı saatte olmasının nedeni 21 Mart'taki ekinokstan kaynaklı olduğunu söyleyen Eren, "21 Mart ekinoksunda gündüz ve gece süreleri ekvatorda eşit olmaktadır. Bu yıl ramazan ayının ilk günü olan 11 Mart'ta Hatay'da oruç tutma süresi 13 saat 20 dakikayken Sinop'ta 13 saat 23 dakika olmaktadır." dedi.

CİMER'e şikayet edildi! DEM'li Başkan'dan alçak söz: Türk bayrağını çöpe atarım! CİMER'e şikayet edildi! DEM'li Başkan'dan alçak söz: Türk bayrağını çöpe... Haberi Görüntüle

GÜNDÜZLER DAHA UZUN

Eren, 21 Mart'taki ekinokstan sonra gündüzlerin geceden daha uzun olacağını ifade ederek, ramazanın son gününde ekinokstan 20 gün uzaklaşıldığı için en uzun ve kısa oruç tutan şehirlerin tekrar Sinop ve Hatay olacağını kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading