Yandex Metrica

Sitede Ara

Zengezur Koridoru'na takviye! Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı yeniden açıldı

Zengezur Koridoru'na takviye! Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı yeniden açıldı

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ile Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den başlayıp Gürcistan'ın Tiflis ve Ahılkelek şehirlerinden geçerek Kars'a uzanan demir yolu hattı yeniden açıldı. Türk dünyasını karadan birleştiren Zengezur Koridoru'na takviye sağlayacak olan hatta kesintiye uğrayan seferler tekrar başlatıldı.

Gündem

25.05.2024, 17:43

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun (BTK) Gürcistan'dan geçen bazı bölümlerinde modernizasyon ve genişletme çalışmalarının tamamlanmasıyla yük taşımacılığı yeniden başladı.

Gürcistan'ın yol bakım çalışmaları talebi nedeni ile 2023 Mayıs tarihinde kapatılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun (BTK), Gürcistan'dan geçen bazı bölümlerinde modernizasyon ve genişletme çalışmalarının tamamlanmasıyla yük taşımacılığı yeniden start verdi. 

Altıncı kattan atladı! Çağlayan Adliyesi'nde intihar! Altıncı kattan atladı! Çağlayan Adliyesi'nde intihar! Haberi Görüntüle

KARDEŞ ÜLKEDEN YOLA ÇIKAN TREN TÜRKiYE'DE 

Azerbaycan’dan Adana Yenice’ye 20 vagon 45 feetlik konteyner ile 632 ton“Plastik Ham Maddesi” taşıyan ilk tren de bu sabah saatlerinde Kars üzerinden Türkiye’ye ulaştı.Tren, Kars Garı'nda gümrük muhafaza ekiplerince yapılan incelemenin ardından Kars Lojistik Merkezi'ne alındı.

Dışişleri Bakanı Fidan'dan D-8 toplantısı sonrası paylaşım: 'D-8, Filistin’in yanındadır' Dışişleri Bakanı Fidan'dan D-8 toplantısı sonrası paylaşım: 'D-8, Filistin’in yanındadır' Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN KARDEŞ ÜLKEYE GİDECEK OLAN İLK TRENDE YOLA ÇIKTI 

Türkiye’den 440 ton “Soda Külü” yüklü ilk ihracat treni dün Azerbaycan’a doğru yola çıktı.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 30 Ekim 2017 tarihinde Türkiye-Gürcistan ve Azerbaycan işbirliği ile açılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nda bugüne kadar konvansiyonel taşımalar da dahil olmak üzere toplam 1 milyon 470 bin ton yük taşındığını ifade etti.

Trabzon'da Kurban Bayramı Namazı saat kaçta kılınacak 2024? Trabzon'da Kurban Bayramı Namazı saat kaçta kılınacak 2024? Haberi Görüntüle

TARİHİ İPEK YOLU'NUN CANLANDIRILMASI İÇİN EN ÖNEMLİ HAT 

Tarihi İpek Yolu’nun canlandırılasını amaçlayan “Tek Yol Tek Kuşak” girişiminin en önemli halkasını oluşturan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı, Gürcistan Demiryolları tarafından 24 Mayıs 2023 tarihinde başlayan Marabda-Ahıllek kesimindeki bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından tekrar işletmeye açıldı.

Ruanda propagandası tutmadı: '66 uçuşla sığınmacı getiriyorlar' yalanı DMM'ye takıldı Ruanda propagandası tutmadı: '66 uçuşla sığınmacı getiriyorlar' yalanı DMM'ye takıldı Haberi Görüntüle

ZENGEZUR KORİDORUNA TAKVİYE SAĞLAYACAK 

Bakan Uraloğlu,Orta Koridor ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nın etkinliğini artıracak olan Zengezur Koridoru'yla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

Zengezur Koridoru, Azerbaycan’ın batı kısımları ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ermenistan üzerinden Zengezur Bölgesi’nden geçecek kara ve demiryolu hatlarını birleştirecek. Zengezur Koridoru’nun işlerlik kazanmasıyla beraber, Orta Koridor’un demiryolu ve karayolu yük taşıma kapasitesi artacak, bu da Pekin’den Londra’ya uzanan Doğu-Batı ticaretinin artışına olumlu katkı sağlayacak. Orta Koridor’un etkinliğinin artmasıyla hem Azerbaycan ile Hazar Denizi üzerinde geliştirilebilecek projeler hem de Nahçıvan ve Rusya ile ulaşım ve enerji alanında sağlanabilecek iş birlikleri ile ülkemizin bölgedeki stratejik konumunun önemi artacak.

DSÖ duyurdu: Dünyadaki kuduz vakalarının yüzde 99'u başıboş köpeklerden kaynaklı DSÖ duyurdu: Dünyadaki kuduz vakalarının yüzde 99'u başıboş köpeklerden kaynaklı Haberi Görüntüle

ERDOĞAN VE ALİYEV BİRLLİKTE 2017 YILINDA AÇILMIŞTI 

Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan işbirliğiyle, 30 Ekim 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla açılan hat, ülkenin demir yoluyla dışa açılan ticaret yolu konumunda bulunuyor.

Uraloğlu, 2017'de Türkiye-Gürcistan ve Azerbaycan işbirliği ile açılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nda bugüne kadar konvansiyonel taşımalar da dahil olmak üzere toplam 1 milyon 470 bin ton yük taşındığını belirtti. 

ABD polisinden Türk muhabire saldırı! AK Parti'den sert tepki: 'Polisin uyguladığı şiddeti kınıyoruz' ABD polisinden Türk muhabire saldırı! AK Parti'den sert tepki: 'Polisin... Haberi Görüntüle

ASRIN FELAKETİNDE ÇİN'DEN TÜRKİYE'YE BU HAT ÜZERİNDEN ÇADIR TAŞINDI

Çin’in Xi’an şehrinden 42 adet konteyner yüklü vagondan oluşan blok konteyner yük treninin, 6 Kasım 2019’da Ankara’dan Çekya’nın Prag şehrine gönderildiğini ifade eden Uraloğlu, şu değerlendirmede bulundu:

Tren, Çin-Türkiye parkurunu 12 günde ve Çin-Prag arasındaki toplam parkurunu ise 18 günde tamamlamış ve Demir İpek Yolu üzerinden Çin'den Avrupa'ya giden ve Marmaray’ı kullanarak Avrupa'ya ulaşan ilk yük treni olarak tarihe geçmişti. Ayrıca Türkiye'den Çin'e ilk ihracat blok treni ise 4 Aralık 2020’de Çerkezköy’den hareket ederek Xian eyaletinde Xinzhu şehrine ulaşmıştı. Ayrıca Asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz 6 Şubat depremleri sonrasında BaküTiflis-Kars Demiryolu Hattı ile Çin’den Türkiye’ye 200 konteyner içerisinde 50 bin adet yaşam çadırı taşındı. Bu anlamda da bu hattın çok büyük katkısını gördük.

İngiltere bu kanlı hesaplaşmayla çalkalanıyordu: Bu olayın arkasından 2 Türk çetesi çıktı! İngiltere bu kanlı hesaplaşmayla çalkalanıyordu: Bu olayın arkasından 2 Türk... Haberi Görüntüle

YILDA 6,5 TON YÜK TAŞIMAK HEDEFLENİYOR

Türkiye ile Çin arasında Orta Koridor ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı ile orta vadede yıllık 200 blok tren işletmeyi hedeflediklerini vurgulayan Uraloğlu, “Uzun vadede ise, Orta Koridor ve Bakü-Tiflis-Kars güzergâhından yılda 1.500 blok tren işletmeyi ve 6,5 ton yük taşıması yapılmasını hedefliyoruz. Ayrıca Türkiye ile Çin arasındaki toplam seyir süresini 10 güne düşürmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading