Yandex Metrica

Sitede Ara

Terör örgütünün son sinsi çırpınışı! Türkiye yakından izliyor

Terör örgütünün son sinsi çırpınışı! Türkiye yakından izliyor

PKK, Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü meşru olmayan seçim hazırlığı ile önce özerk bir statü elde etme ve ardından bağımsız bir devlet kurma planını devreye sokmak için harekete geçti.

Gündem

25.05.2024, 10:31

Eli kanlı terör örgütü PKK, uzantıları aracılığıyla ‘Suriye’de öncelikle özerk bir statü’ oluşturmayı, sonrasında ise ‘bağımsız bir devlet kurma’ planını devreye sokmayı hedefliyor.

Suriye'nin toprak bütünlüğüne aykırı olan bu sözde seçim girişim ile PKK'nın Suriye kolu PYD-YPG'nin Fırat'ın doğusunda meşru hale getirilmesi amaçlanıyor. Seçimin Cezire, Deyr Ez Zor, Rabka, Tabka, Münbiç, Fırat ve Afrin'in Şehba bölgelerinde planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü Programı'nda gençlerle bir araya geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü Programı'nda gençlerle bir araya geldi Haberi Görüntüle

TÜRKİYE YAKINDAN İZLİYOR

Suriye Kürt Ulusalı Konseyi, söz konusu seçimi boykot edecek. Türkiye ise gelişmeleri her yönüyle yakından adım adım izliyor. 11 Haziran'a ertelenen seçimlerin yeniden ertelenme olasılığı söyleniyor.

AK Parti Milletvekili Resul Kurt'tan Anagold firmasını terleten sorular: Toprağa kimyasal karıştı mı? AK Parti Milletvekili Resul Kurt'tan Anagold firmasını terleten sorular: Toprağa... Haberi Görüntüle

AB: TAKİP EDİYORUZ

Suriye'nin kuzeyindeki seçim faaliyetleri Avrupa Birliği (AB) tarafından da yakında izleniyor. AB'den bir yetkili, ''Gelişmeleri takip ediyoruz. Seçim kararı ülke içerisinde tüm taraflar tarafından da desteklenmiyor henüz.'' değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aybüke öğretmen mesajı: Mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aybüke öğretmen mesajı: Mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz Haberi Görüntüle

BARZANİ'YE SALDIRDILAR

Terör örgütünün Suriye uzantısı YPG, Barzani'ye yakınlığıyla tanınan Suriye Kürt Ulusalı Konseyi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Suriye Kürdistan Demokrasi Partisi'nin Haseke-Kamışlı'daki ofisine saldırdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading