Yandex Metrica

Sitede Ara

Uluslararası Adalet Divanı'ndan İsrail'e net mesaj: Askeri operasyonlar derhal son bulmalı!

Uluslararası Adalet Divanı'ndan İsrail'e net mesaj: Askeri operasyonlar derhal son bulmalı!

Uluslararası Adalet Divanı(UAD) Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail aleyhine talep ettiği yeni tedbirlere ilişkin kararını duyurdu. Gazze Şeridi'ne yönelik askeri operasyonların derhal son bulması gerektiği ve İsrail'in tedbir raporunu 1 ay içerisinde sunması gerektiği belirtildi.  

Gündem

24.05.2024, 21:32

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarıyla ilgili kararını açıkladı.  UAD, Refah'a yönelik saldırıların 'Felaket' boyutunda olduğunu dile getirdi.

Mahkeme, insani felaketin önlenmesi için İsrail'in yeterli önlemleri almadığını vurgulayarak Refah'a saldırıların acilen durdurulmasını talep etti.

Google hesap vermeye geliyor: Avrupa'da neyse Türkiye'de de artık o olacak! Google hesap vermeye geliyor: Avrupa'da neyse Türkiye'de de artık o... Haberi Görüntüle

ASKERİ OPERASYONLAR DERHAL DURDURULMALI

Güney Afrika, Gazze'deki İsrailli askerlerin tahliye bölgelerini ve kalan tüm Filistinlileri meşru hedef olarak gördüğü 'İmha bölgesi' olarak tanımlandığına dikkat çekerek, operasyonların derhal son bulmasını talep etti.

Kurban Bayramı'nda Kuzey Marmara otoyolu ücretsiz mi, bedava mı? Kuzey Marmara bayramda paralı mı? Kurban Bayramı'nda Kuzey Marmara otoyolu ücretsiz mi, bedava mı? Kuzey... Haberi Görüntüle

SOYKIRIM SUÇLAMALARI REDDEDİLDİ

İsrail adına söz alan uluslararası hukuktan sorumlu Başsavcı Yardımcısı Gilad Noam, Güney Afrika'nın 'Soykırım' iddialarının yetersiz olduğunu savunarak, "Trajik bir savaş yaşanıyor ancak ortada bir soykırım yok." ifadelerini kullandı.

Savunmasında, ''Güney Afrika gerçeğin ya da hukukun peşinde değil, mahkemenin yetkilerini kötüye kullanmanın peşinde." ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığından Somali'ye taziye: 'Yanınızda olmaya devam edeceğiz' Dışişleri Bakanlığından Somali'ye taziye: 'Yanınızda olmaya devam edeceğiz' Haberi Görüntüle

İSRAİL'DEN TALEP EDİLEN TEDBİRLER NELER?

İsrail, Refah'taki askeri saldırılarını durduracak ve derhal geri çekilecek.

İsrail, Gazze'deki durumu incelemek ve delillerin korunmasını ve saklanmasını sağlamak amacıyla BM kuruluşları başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları, araştırmacılar ve gazetecilerin Gazze'ye engelsiz erişimini sağlamak ve kolaylaştırmak için derhal tüm etkili önlemleri alacak ve ordusunun, erişimi engelleyecek şekilde hareket etmemesini sağlayacak.

İsrail, yeni tedbir kararının açıklanmasından sonra bir hafta içinde hem önceki tedbirlerin hem de yeni talep edilen tedbirlerin uygulanması için aldığı önlemleri anlatan erişime açık bir raporu Divan'a sunacak.

10 Haziran SSK emekli bayram ikramiyesi yattı mı? Bugün Kurban bayramı ikramiyesi yatacak mı? 10 Haziran SSK emekli bayram ikramiyesi yattı mı? Bugün Kurban... Haberi Görüntüle

1 AY İÇİNDE RAPOR SUNMALARI ZORUNLU

UAD kararı gereği İsrail'in Refah'taki 'Askeri operasyonunu' durdurması, Mısır ile Gazze arasındaki Refah sınırını insani yardım girişi için açması, soruşturma yetkililerin ve olay araştırma misyonlarının Gazze'ye erişiminin sağlanması ile ilgili ilerleme kaydettiğine dair UAD'ye bir rapor sunması gerekiyor.

Survivor şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? Survivor şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? Haberi Görüntüle

HAMAS'TAN KARARA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

Hamas, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) İsrail hakkında aldığı kararların memnuniyetle karşılandığını ve "UAD'nin sadece Refah'ta değil Gazze Şeridi'nin tamamında saldırıları ve soykırımı durdurma kararı almasının" beklendiğini açıkladı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, UAD'nin, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırıları ile Filistinlilerin kısmen dahi yok olmasına yol açabilecek yaşam koşullarına sebep veren askeri saldırılarını ve tüm eylemlerini durdurma kararından memnuniyet duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "UAD'nin suçlu Siyonist yapının (İsrail) Refah kentine yönelik saldırılarını derhal durdurmasını ve soykırıma yol açan tüm eylemlerine son vermesini talep eden kararını memnuniyetle karşılıyoruz." ifadesi kullanıldı.

UAD'nin "İnsani yardımların Gazze'nin tüm bölgelerine ulaştırılmasını ve Birleşmiş Milletler (BM) yetkili organları tarafından soykırım iddialarını araştırmak üzere görevlendirilen uzmanların Gazze'ye girişine izin verilmesini talep eden" kararından memnuniyet duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada, "UAD'nin sadece Refah'ta değil Gazze Şeridi'nin tamamında halkımıza yönelik saldırıları ve soykırımı durdurma kararı almasını bekliyorduk. Cibaliya'da (Gazze'nin kuzeyi) ve Gazze Şeridi'nin diğer bölgelerinde yaşananlar; Refah'ta yaşananlardan daha az suç ve tehlike teşkil etmiyor değil." ifadesine yer verildi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading