Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedef enflasyonda kalıcı düşüş

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda DEİK Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, ''Enflasyonu tek haneye indireceğiz. Geçici rahatlama değil enflasyonda kalıcı rakam hedefliyoruz. Yılın ikinci yarısından itibaren dezanslasyon süreci başlayacak. Yıllık bazda enflasyonun mayısta en yüksek seviyeye ulaşmasını ardından hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz.'' dedi.

Gündem

25.05.2024, 18:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda DEİK Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde katılımcılara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, ''Enflasyonu tek haneye indireceğiz. Geçici rahatlama değil enflasyonda kalıcı rakam hedefliyoruz. Yılın ikinci yarısından itibaren dezanslasyon süreci başlayacak.'' dedi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

DEİK kurulduğundan bu yana dış ekonomik ilişkilerini yönetmek konusunda çok önemli görev üstleniyor. Türkiye'nin gelişmesine, ekonomisinin büyütmesine katkı yapan DEİK üyelerine en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Ödüle layık görülen ustalarımızı takdir ediyorum. DEİK, 5 bin üyesiyle özel sektörümüzün dünyaya açılan penceresidir. Resmi ziyaretler, uluslararası ziyaretlerde siz kardeşlerimizin bir programına muhakkak rastlıyoruz. DEİK'in gönül elçileriyle karşılaşıyoruz. DEİK camiasıyla iftihar ediyoruz. DEİK üyeleriyle istişarelerde bulunduk. Sizlerle yakın diyalog içinde olmanın gayretindeyiz.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İsrail'e silah desteği veren ülkeler artık bu suça ortak olmamalıdır' Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İsrail'e silah desteği veren ülkeler artık... Haberi Görüntüle

''İSRAİL'E BASKIYI SÜRDÜRECEĞİZ''

Gazze'de 36 bin masumu şehit eden İsrail'i ateşkese zorlamak amacıyla aldığımız ticari işlemleri durdurma kararımızın uygulanma sürecinde de iş dünyamızla iletişim kanallarımızı açık tutuyoruz. Netanyahu yönetimi Gazze'deki katliamlarına son verene kadar ticaret ve diplomasi alanında baskı kurmayı sürdüreceğiz.

Son dakika... Özgür Özel açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'yi ziyaret edecek tarih belli oldu! Son dakika... Özgür Özel açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'yi ziyaret edecek... Haberi Görüntüle

''DEPREMİN MALİYETİ 104 MİLYAR DOLAR''

Türkiye için çalışan, ihraç eden, Türk ekonomisine güvenerek yatırımlarını artıran, Türkiye Yüzyılı'nın inşasına omuz veren herkesin yanındayız. Siz çalıştığınız ürettiğiniz yatırım yaptığınız ihraç ettiğiniz Türk ekonomisine katkıda bulunduğunuz sürece biz de sizlerin yanında olacağız. Birçok meydan okumayla karşı karşıya kaldık. Tüm bu sınamaların yanında Türkiye büyük bir deprem felaketi yaşadı. Kovid salgınının tetiklediği ekonomik sıkıntılı bölgemizdeki çatışmalarla daha da çetrefilleşti. Türkiye, tüm bu sınamalara ilave olarak deprem yaşadı. Depremin toplam maliyeti 104 milyar dolardır. Hiçbir ekonomi böyle bir badireyi kolayca atlamaz. 

Mardin Kurban kesim ve satış yerleri nereler 2024? Mardin Kurban kesim ve satış yerleri nereler 2024? Haberi Görüntüle

''İHRACATTA CUMHURİYET REKORU KIRDIK''

Üst üste 3 seçim geçirdik. Ülke ekonomisini durağan hale getirdiğini hepimiz biliyoruz. Hiçbir alanda hamdolsun hedeflerimizden kopmadık. İhracatımız 255 milyar doları aşarak cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdı. 2002 yılında yüzde 0,5 olan toplamda dünya ihracatı içindeki payımızı 2023'te yüzde 1,08'e çıkardık. Geçen yıl mayısta 57 milyar dolara ulaşan yıllık cari açık martta 31,2 milyar dolara kadar geriledi. Cari açıktaki iyileşmenin devam edeceğine inanıyorum.

LGS'de hangi soru mahkemeye verildi? LGS'de Fen Bilimleri sorusu iptal mi edilecek? LGS'de hangi soru mahkemeye verildi? LGS'de Fen Bilimleri sorusu iptal... Haberi Görüntüle

"DÖVÜZ KURU ÜZERİNDEN KORKU SALDILAR"

Bir kesim 31 Mart öncesinde bir furya başlatmıştı. Döviz kuru üzerinden korku saldılar. İnsanları dolar avro satın almaları için ahlaksızca kışkırttılar. Karamsar senaryoların hiçbiri gerçekleşmedi. Felaket tüccarlarına kulak asmayın. Bölgemizdeki krizlere, mahalli idareler seçimlerine ve muhalefetin popülist söylemlerine rağmen yol haritamıza sadık kalıyoruz. 

Bayram tatilinin acı bilançosu: İlk 2 günde bakın kaç kişi öldü? Bayram tatilinin acı bilançosu: İlk 2 günde bakın kaç kişi... Haberi Görüntüle

''HEDEFİMİZ ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞ''

Ana sıkıntımız enflasyon. Enflasyon dışındaki hedeflerimizin üzerinde bir başarı sergiledik. Ekonomi prgramımızın asıl önceliği enflasyonu tek haneye indirmek. Yol haritamıza sadık kalıyoruz. Ekonomi programımızın olumlu neticelerini almaya başladık. Geçici rahatlama değil, enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz. Yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon sürecine gireceğiz. Türk ekonomisi rayında ilerliyor. 2028'e kadar 4 yıllık seçimsiz dönemi ülkemizi gereksiz tartışmalara sokmadan en verimli şekilde eğerlendireceğiz. Hedefimiz enflasyonda kalıcı düşüş. Yıllık bazda enflasyonun mayısta en yüksek seviyeye ulaşmasını ardından hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz.

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Cenk Sakık adam yaralama suçundan tutuklandı. DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Cenk Sakık adam... Haberi Görüntüle

''SIÇRAMA TAHTASINA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ''

Tüm dünyanın içinde olduğu bu sancılı dönemi Türkiye ve Türk ekonomisi açısından inşallah tarihi bir sıçrama tahtasına dönüştüreceğiz. Piyasa beklentileri de öngörülerimizi destekliyor. Ülkemize yönelik yatırımcı güveni de artıyor. Enflasyon beklentileri iyileşmeye başladı. Yerli ve yabancı yatırımcıların Türk lirası varlıklara ilgisi arttı. Yeni bir sanayi politikasını devreye alıyoruz.Kamuda tasarruf ve verimlilik paketiyle yatırım ödeneklerindeki kesintileri öncelikli alanlara yönlendireceğiz.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading