Yandex Metrica

Sitede Ara

Basın Kartı Suça Kamuflaj Olamaz

Basın Kartı Suça Kamuflaj Olamaz

Terör ve şiddet propagandası yapılmasının önüne geçilmesi amacıyla Basın Kartı Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gündem

23.01.2024, 17:30

Basın kartının ardına sığınarak terör ve şiddet propagandası yapılmasının önüne geçmek amacıyla Basın Kartı Yönetmeliği'nde değişiklikler yapıldı. 'Basın Kartı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni değişiklikle, basın kartı verilecek kişilerde aranan şartlara 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak veya örgüte yardım etmek suçlarından hüküm giymemiş olmak' maddesi eklendi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yapılan değişikliklere ilişkin Twitter hesabından paylaşım yaptı. Altun, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Basın Kartı Yönetmeliği'ndeki değişiklikler Resmi Gazete'de yayınlandı. Terör ve şiddet propagandası yapanların basın kartının arkasına sığınmalarının önüne geçen maddeler güçlendirildi. Söz verdiğimiz gibi basın kartının saygınlığını artırmayı sürdüreceğiz.“

Yönetmelikte yapılan değişikliklerde;

- Taşıdığı sıfatın saygınlığına gölge düşürebilecek yöntem ve tutumlar sergilemek suretiyle basın meslek onurunu zedeleyecek şekilde faaliyette bulunması

- Şiddet ve terörü özendirecek, her türlü örgüt suçları ile mücadeleyi etkisiz kılacak içerik oluşturması,

- Suça tahrik veya teşvik edecek ve suç ile mücadeleyi etkisiz kılacak faaliyetlerde bulunması hallerinde basın kartının komisyon tarafından yapılacak inceleme ve değerlendirmelerin ardından iptal edilebileceği belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading