Yandex Metrica

Sitede Ara

Ahmet Bolat'tan 'milli voleybolcular için ekonomi sınıfı bilet' iddialarına yanıt: Kabin tercihi federasyona ait

Ahmet Bolat'tan 'milli voleybolcular için ekonomi sınıfı bilet' iddialarına yanıt: Kabin tercihi federasyona ait

ABD yolculuğu sırasında ekonomi sınıfında uçtukları belirtilen A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları sosyal medya hesaplarından çeşitli paylaşımlar yapmıştı. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, iddialar yanıt verdi. 

Gündem

27.05.2024, 08:00

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularından bazılarının sosyal medya paylaşımları Türkiye'de gündem oldu. LGBT'li kimliğiyle tanınan voleybol oyuncusu Ebrar Karakurt'un iddiaları üzerine Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, açıklama yaptı. Bolat, “Biletlemeler ile ilgili tarih, parkur, kabin tercihi federasyona ait” ifadelerini kullandı.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün konuya ilişkin bir açıklama yaptığını hatırlatan THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, THY'nin Milli Takımlara yönelik sürecini anlattı. Bolat, "Ama madem sordunuz ben de Kurumumuzun pozisyonunu anlatayım: Her sene binlerce milli sporcumuz yurtdışına müsabakalara gidiyorlar. Takdir edersiniz ki hiç birinin seyahat programına dahil olamayız. Bu nedenle sadece Voleybal Federasyonu‘na değil hemen hemen her federasyona sponsorluk adı altında verdiğimiz bütçeler var. (Özelde TVF’ye bu sene geçen senenin 3 katı bir bütçe verdik. Ayrıca bu törende ilan ettik: Paris Olimpiyatlarında katıldığımız tüm dallarda altın madalya alan her sporcumuzun şahsına BİR MİLYON MİL vereceğiz.) Federasyonlarımız verilen THY bütçelerini istedikleri gibi kullanıyorlar; biletlemeler ile ilgili tarih, parkur, kabin tercihi tamamen federasyonlarımızda. Ekonomi uçma kararı aldıklarında da yer müsaitse tüm sporcularımızı alanda business upgrade ediyoruz." dedi. 

Bugün Marmaray ücretsiz mi, bedava mı (15 Haziran)? Bugün Marmaray ücretsiz mi, bedava mı (15 Haziran)? Haberi Görüntüle

"BİLETLİ YOLCULARIMIZI İNDİRMEK GİBİ BİR POLİTİKAMIZ OLAMAZ"

Milli Voleybol Takımı oyuncularının uçuşunun gerçekleştiği günde biletlerinin büyük kısmının satıldığını belirten Bolat, oyuncuların uçtuğuna dair son anda bilgileri olduğunu kaydetti. Bolat açıklamasında "Bugünkü seferde bizim uçuşla ilgili malumatımız son günlerde oldu ve 30 B/C koltuk full doluydu. Alanda açılan birkaç koltuğu takıma verdik ve sanırım şu an 3 sporcumuz business uçuyor.Biliyorsunuz ki THY borsada işlem gören bir şirket ve belli oranda kar etmek zorunda. Satılan biletli yolcularımızı uçaktan indirip yerine başka yolcuları ücretsiz upgrade etme gibi bir politikamız hiçbir zaman olmadı ve olamaz. Örneğin, birkaç gün önce bir eski bakanımız business dolu olduğu için ekonomi uçmuş. Benim şimdi haberim oldu. Bundan sonra federasyon yetkilileri ile daha koordineli olup sponsorluk haklarını daha optimum kullanmalarına yardımcı olacağız.” ifadelerini kullandı.

İzmir'de deniz rengi neden değişti? Karşıyaka'da ve Balçova'da deniz neden yeşil ve kahverengi oldu? İzmir'de deniz rengi neden değişti? Karşıyaka'da ve Balçova'da deniz neden... Haberi Görüntüle

YAHYA ÜSTÜN: SORUMLULUK FEDERASYONDA

Milli Voleybol Takımı oyuncularının paylaşımına ilişkin açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de Voleybol Federasyonu'nu işaret etti. Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gerek ulusal gerek de global düzlemde sporun ve sporcunun en güçlü sektörel destekçilerinden biri olan markamızın, sponsoru olduğu tüm federasyonlarımız için yıllık uçuş kapasitemiz dikkate alınarak, sene başında belirli bir uçuş planlaması yapılmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen biletleme süreçlerine dair tüm detayların sorumluluğu ilgili federasyonlara ait olup, yetkililerince sağlanmaktadır." ifadesini kullandı.

LGBT'li olduğu bilinen ve provokatif açıklamalarıyla tanınan ABD uçuşuna tarifeli uçakla ve ekonomi sınıfında uçan oyunculardan Ebrar Karakurt yaşananlara sosyal medya hesabından paylaşım yapmıştı. Karakurt, “Başka takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam, bize gelince ekonomi…” derken, Kaptan Eda Erdem ise, diğer yolcuların bulunduğu pozu, “Fotoğraftaki takım arkadaşlarımızı bulunuz THY” notuyla paylaştı.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading