Yandex Metrica

Sitede Ara

2024 öğretmen ataması | 2024'te kaç öğretmen atanacak? Branş dağılımı ve kontenjan ne zaman açıklanacak?

2024 öğretmen ataması | 2024'te kaç öğretmen atanacak? Branş dağılımı ve kontenjan ne zaman açıklanacak?

2024 öğretmen ataması | Atanmanın hayalini kuran on binlerce öğretmen adayı 2024 yılı MEB öğretmen atama takvimini yayınlanmasını heyecanla bekliyor. Mart ayında yapılan Kabine Toplantısı'nda öğretmen atamalarına dair bir kararın alınması bekleniyordu ancak beklenen olmadı. Bakan Tekin geçtiğimiz aylarda açıklamasında 68 bin öğretmen ihtiyacı olduğunu açıklamıştı. 2024'te kaç öğretmen atanacak? 2024 öğretmen ataması branş dağılımı ve kontenjan ne zaman açıklanacak?

Yaşam

19.05.2024, 09:08

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada öğretmen atamalarına ilişkin son karar için Kabine Toplantısı'nı işaret etmişti. Bakan Tekin'in açıklamasının ardından gözler Kabine Toplantısı'na çevrildi. Ancak Mart Kabine Toplantısı'nda öğretmen ataması kararı çıkmadı. Mümkün olan en yüksek sayıda öğretmen ataması yapılacağını açıklayan Tekin'in açıklamasının ardından 2024'te kaç öğretmen atanacak sorusu gündeme geldi.

9 Haziran 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 9 Haziran 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

2024 ÖĞRETMEN ATAMASI TAKVİMİ AÇIKLANDI MI?

4 Mart Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı'nda öğretmen atamalarına dair sayı ve tarih netleşmedi. Bakan Tekin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum." demişti. Öğretmen 2024 atama takvimi ve branş dağılımı belli olmadı. İlerleyen günlerde konuya dair açıklama yapılması bekleniyor. 

Milyonluk aracı polis çevirmesine takıldı! Burak Özçivit- Fahriye Evcen çiftinin lüks aracının fiyatı dudak uçuklattı! Milyonluk aracı polis çevirmesine takıldı! Burak Özçivit- Fahriye Evcen çiftinin... Haberi Görüntüle

ÖĞRETMEN ATAMA BRANŞ DAĞILIMI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Atamalara dair rakamların belli olmasından sonra branş dağılımının da ilan edilmesi bekleniyor. Henüz öğretmen atamaları branş dağılımı belli olmadı.

Halle Berry iyice çıldırdı! Podyuma külotsuz çıktı, soyunma odasından görüntü paylaştı Halle Berry iyice çıldırdı! Podyuma külotsuz çıktı, soyunma odasından görüntü ... Haberi Görüntüle

2024'TE KAÇ ÖĞRETMEN ATANACAK?

Atama bekleyen öğretmen adaylarının beklentisi 100 bin civarında. Ancak bu seviyede bir atamanın yapılması oldukça sürpriz olur. Bakan Tekin geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada "Şu anda 68 bin öğretmen ihtiyacımız var. Yaklaşık ama bu rakam. Başka parametrelerle birlikte öğretmen ihtiyaç rakamımızı sürekli güncelliyoruz. Çünkü müfredat ve Talim Terbiyeyi Kurulu Başkanlığı sürekli müfredat güncellemesi yaptığı için biz de okullarımızdaki devam, kayıt ve benzeri rakamlar üzerinden sürekli güncelleme yaptığımız için öğretmen ihtiyacımız güncelleniyor."

Zeynep Bastık, Serkay Tütüncü ile dudak dudağa görüntülendi! Ünlü şarkıcının yaptığı itiraf ise pes dedirtti! Zeynep Bastık, Serkay Tütüncü ile dudak dudağa görüntülendi! Ünlü şarkıcının... Haberi Görüntüle

2024'TE 68 BİN ÖĞRETMEN ATANIR MI?

Tekin'in açıklamalarına göre 68 bin öğretmen ihtiyacı var ancak bu ihitiyaç oranları sürekli değişiyor. Son güncel rakama göre atanacak öğretmen ssayısı belli olacak ve atama takvimi işeletilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading