Yandex Metrica

O fay hattında hareketlenme başladı: Vatandaşlar önlemini alsın! Deprem an meselesi

O fay hattında hareketlenme başladı: Vatandaşlar önlemini alsın! Deprem an meselesi

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Türkiye'de bir bölgeyi işaret ederek vatandaşların önlem almalarını istedi. Bölgede 3 tane fay hattı olduğunun altını çizerek, önemli uyarılarda bulundu.  

Gündem

10.05.2024, 15:20

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Karadeniz Bölgesi'ne dikkat çekti. Bektaş, bölgede bulunan 3 fay hattı hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Bektaş, ''10 kilometre açıkta kuzeyimizde Karadeniz fayı var. Deprem kaynağı. Güneyimizde 100 kilometre uzaklıkta Kuzey Anadolu fayı var. Türkiye'nin en büyük fayı. Doğumuzda Kuzeydoğu Anadolu fayı var'' ifadeleriyle fay hatlarının yerini belirterek, vatandaşları bilgilendirdi.

Bakan Yerlikaya duyurdu! 9 ilde operasyon: Çok sayıda gözaltı var Bakan Yerlikaya duyurdu! 9 ilde operasyon: Çok sayıda gözaltı var Haberi Görüntüle

TRABZON DEPREME DAYANIKLI MI?

Bektaş, Trabzon'da yer alan binaların depreme dayanıklı olmadığını vurgulayarak, ''Yerel yöneticilerin Doğu Karadeniz'in deprem tehlikesini kabullenmesi gerekir. Maalesef yıllardan beri burada deprem olmaz buranın deprem tehlikesi yoktur diye Doğu Karadeniz'in yapı stoku maalesef depreme dayanıklı değildir. Yani hem şu andaki yapı stokumuz depreme dayanıklı değil hem şehirleşme, heyelan sahaları üzerinde, yamaçlarda veya kumsal alanda yapılaşmalar mevcut. Kumsaldaki bir apartman üç depremi hissetti. Şimdi bu durumda burada deprem tehlikesi yok demek mümkün mü? Mümkün değil. Yani her şeyden önce yöneticilerin bu deprem algısını benimsemeleri lazım. Halkın daha duyarlı olması lazım. Toplum ve yöneticiler ile el birliği verirsek bu gelecek kuşağı daha sağlıklı, daha güvenli bir yaşam ortamı bırakmış oluruz” dedi.

Hastane testleri yapmadı bebekleri Down Sendromlu doğdu! Mahkemeye dava açan aile rekor tazminatı kazandı! Hastane testleri yapmadı bebekleri Down Sendromlu doğdu! Mahkemeye dava açan... Haberi Görüntüle

O BÖLGELERDE DEPREM RİSKİ VAR

Bektaş, Yomra, Beşirli ve Akyazı'da deprem riski olduğuna dikkat çekerek, ''Deprem açısından eğer değerlendirecek olursak en riskli yerlerden bir tanesi Yomra’da Şana mevkii. Kumsal alan üzerindeki binalar veya dere yatağındaki büyük binalar. Ayrıca Beşirli ve Akyazı mahallelerinde heyelan sahaları üzerinde dikilmiş çok katlı binalar. Bunlar her an sallanıyor. 10 kilometre açıkta kuzeyimizde Karadeniz fayı var. Deprem kaynağı. Güneyimizde 100 kilometre uzaklıkta Kuzey Anadolu fayı var. Türkiye'nin en büyük fayı. Doğumuzda Kuzeydoğu Anadolu fayı var. Bu üç tane deprem kaynağı arasında ben kumsalın üzerindeyim ve her depremi de hissediyorum. O zaman deprem tehlikesi yok demek ne kadar doğrudur?” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading