Yandex Metrica

Uzmanlar açıkladı: Telefonu gece boyunca sarj etmek zararlı mı?

Uzmanlar açıkladı: Telefonu gece boyunca sarj etmek zararlı mı?

Çoğu kiş uyumadan önce akıllı telefonunu sarja bırakarak yatar. Bu durum pratik olarak kullanılsa da bataryanızın pil ömrüne ciddi zararlar vermekte. İşte yatmadan önce telefonu sarja bırakmanın zararları...  

Yaşam

16.05.2024, 11:10

Günümüzde teknolojik aletler yaşamımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Akıllı telefonlar, hayatımızın vazgeçilmezi arasında. Fakat telefonlarımızı gece boyunca sarj etme alışkanlığımız, binlerce lira verdiğimiz telefonlara ciddi zararlar veriyor.

Uyumadan önce telefonu sarja takmak, bataryaların ömrünün kısalmasına neden olmakta. Bu da binlerce lira verdiğimiz cihazların kullanım süresini oldukça düşürüyor.

Sevenleri dört gözle bekliyordu! Ünlü oyuncu Ezgi Mola'dan hayranlarını üzen haber! Sevenleri dört gözle bekliyordu! Ünlü oyuncu Ezgi Mola'dan hayranlarını üzen... Haberi Görüntüle

TELEFON BATARYASI, ZAMANLA ÖMRÜNÜ YİTİRİYOR

Sarj edilebilir piller, yavaş yavaş özelliklerini kaybetmeye başlar. Düzenli kullanım ile 1 yıllık kullanımda, sarjınızın hızlı bir şekilde bittiğini fark edeceksiniz. Çoğu kişi, yüzde 100 sarj ile gününü geçirmekte zorlanıyor.

Telefonunuzu düzenli olarak yüzde 80'in üzerinde sarj etmek ve yüzde 20'nin altına düşmesine izin vermek, bataryanızın ömrünü en hızlı şekilde tüketecektir. Cihazınız yüzde 50 sarj ile en iyi şekilde çalışır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Yaşam


Loading