Yandex Metrica

Sitede Ara

DSÖ'den korkutan çağrı: Dünya yeni salgına hazır değil

DSÖ'den korkutan çağrı: Dünya yeni salgına hazır değil

"X Hastalığı" olarak tanımlanan yeni bir küresel salgının ortaya çıkma olasılığı hakkında konuşan Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, ''Bazı ilerlemeler kaydedilmiş olsa da dünya bir pandemiye hazır değil. Dikkatler dünyanın karşı karşıya olduğu diğer birçok krize çevrildikçe, acı dersler unutulma tehlikesiyle karşı karşıya.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık

21.02.2024, 04:52

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, Dubai'deki Dünya Hükümeti Zirvesi'nde katılımcılara seslenirken 'X Hastalığı' olarak tanımlanan yeni bir küresel salgının ortaya çıkma olasılığı hakkında uyarılarda bulundu.

Dünyanın yeni bir salgına hazırlıksız olduğunu belirten ve bu durumdan duyduğu memnuniyetsizliği dile getiren Tedros, mayıs ayına kadar imzalanacak küresel bir anlaşmaya acil ihtiyaç duyulduğunu ifade ederken anlaşmayı "insanlık için kritik bir görev" olarak tanımladı.

Bunları her gün yiyenin vay haline! Felç ediyor Bunları her gün yiyenin vay haline! Felç ediyor Haberi Görüntüle

''DÜNYA BİR PANDEMİYE HAZIR DEĞİL''

"Milyonlarca insanın öldüğü, bugüne kadar yankılanan sosyal, ekonomik ve politik şokların yaşandığı Covid-19'un ardından karşınızda duruyorum.' diyen Tedros, ''Bazı ilerlemeler kaydedilmiş olsa da dünya bir pandemiye hazır değil. Dikkatler dünyanın karşı karşıya olduğu diğer birçok krize çevrildikçe, acı dersler unutulma tehlikesiyle karşı karşıya.'' ifadelerini kullandı.

Karamsarlık insan ömrünü kısaltıyor! Araştırmada ortaya çıktı Karamsarlık insan ömrünü kısaltıyor! Araştırmada ortaya çıktı Haberi Görüntüle

"ANLAŞMA EGEMENLİĞİ DSÖ'YE DEVREDİYOR"

Tedros anlaşma konusunda uzlaşmaya varılamaması için iki neden öne sürerken ''Birincisi, ulusların bazı farklılıkları olması. İkincisi ise anlaşmayla ilgili sürekli yalan ve komplo teorileri" dedi.

Tedros sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"Anlaşmanın Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir güç gaspı olduğu, egemenliği DSÖ'ye devredeceği, DSÖ'ye ülkelere tecrit veya aşı zorunluluğu getirme yetkisi vereceği iddilarında bulunuyorlar. Hatta DSÖ'nün insanların seyahat etmesine izin vermeyeceğini ve insanların hayatlarını kontrol etmek istediğini bile iddia edenler var. Bunlar yayılan yalanlardan bazıları. Bu kadar tehlikeli olmasaydı bu yalanlar komik olurdu. Ama dünya insanlarının sağlığını riske atıyorlar ve bu gülünecek bir şey değil" 

Uzmanlardan ailelere Kurban Bayramı uyarısı! Çocuklar kesim anını izlemeli mi? Uzmanlardan ailelere Kurban Bayramı uyarısı! Çocuklar kesim anını izlemeli mi? Haberi Görüntüle

HASTALIK X NEDİR?

Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz "Hastalık X", henüz oluşmamış varsayımsal bir "yer tutucu" virüstür. Bilim insanları ortaya çıkması potansiyel virüsün Covid-19'dan 20 kat daha ölümcül olabileceğini ifade ediyor. Dünya Sağlık Örgütü basın açıklamasına göre "X Hastalığı" mevcut potansiyelinden dolayı, "ciddi bir uluslararası salgına" neden olabilecek DSÖ'nün kısa patojenler listesine eklendi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading