Yandex Metrica

Yeni pandemi kapıda: Kemirgenlerden insanlara ölümcül virüs bulaştı! 200 binden fazla kişide tespit edildi!

Yeni pandemi kapıda: Kemirgenlerden insanlara ölümcül virüs bulaştı! 200 binden fazla kişide tespit edildi!

Nijerya'da kemirgenlerden insanlara bulaşan ölümcül hastalık, Avrupa ülkelerine de sıçradı. Göz, kulak ve ağızda kanamaya sebebiyet veren bu virüsün adı Lassa. Hastalık dünyada 200 binden fazla kişide görüldü, Türkiye'ye gelmesi an meselesi.  

Dünya

19.05.2024, 09:02

Afrika'nın batısında bulunan Nijerya'da ortaya çıkan, salgın hastalığa neden olan Lassa virüsü'nün Avrupa ülkelerinde görülmesi paniğe neden oldu. Kemirgenlerden insanlara bulaşan bu hastalık daha sonra ise insandan insana bulaşarak uluslararası ölümcül bir virüse dönüşmek üzere.

Geçtiğimiz yıl 277 kişinin ölümüne neden olan salgın hastalık, 9 bin 155 şüpheli vaka, bin 270 doğrulanmış vaka oranına sahipti. Bu yıl ise henüz tamamlanmadan 577 vaka ve 94 ölüme neden oldu.

Türkiye düşmanı ABD'li Senatör hakim karşısında! Rüşvet ve yolsuzluktan yargılanıyor Türkiye düşmanı ABD'li Senatör hakim karşısında! Rüşvet ve yolsuzluktan yargılanıyor Haberi Görüntüle

HER YIL 200 BİN KİŞİYE VİRÜS BULAŞIYOR

Nijerya'da ortaya çıkan Lassa virüsü, her yıl 200 binden fazla kişiye bulaşıyor ve binlerce kişinin ölümüne sebebiyet veriyor. Geçtiğimiz yıllarda Afrika'dan Avrupa'ya seyehat eden turistler, ziyaret ettikleri bölgelerde Lassa virüsünün yayılmasına sebep oldu.

2022 yılında İngiltere'de, Batı Afrika ziyaretinden dönen ailede üç Lassa vakası ve bir bebeğin ölümü raporlandı. Bu ölümcül virüs, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 'Pandemi etkisi yaratacak' potansiyel bulunan virüsler listesinde yer alıyor.

Gizemli hazine arkeologların elini ayağına doladı: Kral tacı ve 600 yıllık mücevherat.. Gizemli hazine arkeologların elini ayağına doladı: Kral tacı ve 600... Haberi Görüntüle

FRANSIZ ORDUSUNDA LASSA VİRÜSÜ PANİĞİ

Göz, kulak ve ağızda kanamaya neden olan Lassa virüsü, dünyanın en tehlikeli virüsü olabilme potansiyeline sahip. DSÖ'nün listesinde yer alan bu hastalık, Kovid-19'dan daha tehlikeli.

Yurt dışından dönen Fransız bir askerde Lassa virüsünün görülmesi üzerine tüm Avrupa ülkeleri ayaklandı. Fransız asker tedavi altına alınırken doktorlar, hasta ile temas halinde olan, yanından geçmiş herkese ulaşmaya çalışıyor.

Habere Tepki Ver

9

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading