Yandex Metrica

Gizemli hazine arkeologların elini ayağına doladı: Kral tacı ve 600 yıllık mücevherat..

Gizemli hazine arkeologların elini ayağına doladı: Kral tacı ve 600 yıllık mücevherat..

Litvanya'da uzun zaman önce gömülen ve unutulmuş bir hazine bulundu. 13. ve 14. yüzyıllara dayanan Ortaçağ'a ait bir mezarın içerisinden 600 yıllık mücevherlerin yanı sıra göz kamaştıran 'Kral Tacı' bulundu.  

Dünya

20.05.2024, 14:08

Arkeologlar, tarihi kalıntıları gün yüzüne çıkarmaya son derece kararlı. Litvanya'daki Verkiai Bölge Parkı'nın yemyeşil çimenleri ve güneşli yollarının altında başka bir dönemin sırları yatıyor. Uzun bir süre önce gömülmüş ve unutulmuş bir hazine keşfedildi.

Litvanya Ulusal Müzesi'nden arkeologlar başkent Vilnius'un eteklerinde yer alan parkta kazılar gerçekleştirdi. Müze, 15 Mayıs'ta kazılardan elde edilen olağanüstü bulguları açıkladı. Verkiai Bölge Parkı yemyeşil doğası, ormanları ve tarihi malikânesiyle tanınırken, aynı zamanda Ortaçağ geçmişinin kalıntılarına da ev sahipliği yapıyor.

Seks tuzağı eğitimi alan Rus ajan meslek sırlarını açıkladı: Erkekler ne sever? Seks tuzağı eğitimi alan Rus ajan meslek sırlarını açıkladı: Erkekler... Haberi Görüntüle

13. VE 14. YÜZYILLARA DAYANAN MEZAR KEŞFEDİLDİ

2008 yılında parkta yapılan kazılarda on iki mezar ve ortaçağ dönemine ait çeşitli eserler ortaya çıkartılmıştı. Fakat ortaçağ mezarlığının tam kapsamı bir sır olarak kalmaya devam etti. Arkeologlar bu tarihi kalıntılardan daha fazlasını ortaya çıkarmaya ve alanla ilgili cevap bekleyen soruları çözmeye kararlıydı.

Arkeologların ısrarı sonuç verdi. Son kazılar sırasında, 13. ve 14. yüzyıllara tarihlenen iki mezar daha keşfettiler. Bunlar arasında, orta yaşlı bir kadının ebedi istirahatgahı olan bir mezar göze çarpıyordu. Kadının mezarı üzerinde yapılan röntgen incelemesi, kalıntılarını süsleyen 600 yıllık etkileyici mücevherleri ortaya çıkardı. 

Yunanistan Kıbrıs'taki Türk köyüne deniz üssü kuruyor: Anlaşmayı duyurdular Yunanistan Kıbrıs'taki Türk köyüne deniz üssü kuruyor: Anlaşmayı duyurdular Haberi Görüntüle

ORTAÇAĞ MEZARINDAN KRAL TACI ÇIKTI

En dikkat çekici buluntu, kadının başında duran sarmal pirinçten bir taçtı. Boynu deniz kabukları, boncuklar ve metal nesnelerden oluşan bir kolyeyle süslenmişti. Elleri ise bir bilezik ve yüzüklerle süslenmişti.

Bu buluntular sadece Ortaçağ Litvanya'sının zengin tarihi ve kültürüne bir bakış sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda Verkiai Bölge Parkı'nın arkeolojik öneme sahip bir alan olarak önemini de vurguluyor. Bulguların, o dönemdeki ölü gömme uygulamalarına ve bireylerin sosyal statülerine ışık tutması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

2

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading