Yandex Metrica

Son dakika: UCM'den Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Son dakika: UCM'den Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Son dakika haberleri... Uluslarası Ceza Mahkemesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun savaş suçundan tutuklanması talebinde bulundu. Netanyahu, UCM üyesi ülkelerde görülmesi halinde tutuklanacak.

Dünya

21.05.2024, 20:00

ABD başta olmak üzere birçok devletin desteğini arkasına alarak eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan ve yaşlı, kadın, çocuk demeden herkesi öldüren İsrail ordusu, 8 aydır 36 bine yakın masum Filistinliyi katletti. Soykırımda 79 bin kişi de yaralandı.

Dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan İsrail, Gazze'nin güneyinde yer alan Refah'a geniş kapsamlı saldırı hazırlığı yaparken Uluslarası Ceza Mahkemesi dikkat çeken bir karar aldı.

Testi pozitifi çıkan Biden, adaylıktan çekilmek için tek şartını açıkladı Testi pozitifi çıkan Biden, adaylıktan çekilmek için tek şartını açıkladı Haberi Görüntüle

NETANYAHU İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

Uluslararası Ceza Mahkemesi İsrail Başbakanı Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Gallant için 'Savaş suçu' nedeniyle tutuklama kararı çıkardı. Netanyahu ve Gallant, UCM üyesi ülkelerde görülmesi halinde tutuklanacak. Mahkeme, bebek katili Netanyahu'nun savaş suçları ve ı̇nsanlığa karşı suçlarda cezaı̇ sorumluluk taşıdığına ı̇nanmak ı̇çı̇n makul gerekçeler olduğunu bildirdi.

24 saate 1000 asker öldürüldü! Kan kokusu barut kokusunu bastırdı 24 saate 1000 asker öldürüldü! Kan kokusu barut kokusunu bastırdı Haberi Görüntüle

HAMAS ÜYESİ 3 KİŞİYE TUTUKLAMA EMRİ

Mahkeme savcısı ayrıca, 7 Ekim 2023 yılında İsrail'de düzenlenen saldırılarda rol oynadıkları iddiasıyla Hamas'ın önde gelen üç militanı hakkında savaş suçu ve insanlığa karşı suç işledikleri gerekçesiyle tutuklama emri çıkarılmasını talep etti.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading