Yandex Metrica

Büyük İskender dönemine ait gizemli hazine keşfedildi: İçinde yok yok

Büyük İskender dönemine ait gizemli hazine keşfedildi: İçinde yok yok

Arkeologların gözlerini büyüleyen Büyük İskender'in hükümdarlığı döneminde kalma M.Ö 3. yüzyıla dayanan altın mersin çelengi süslemeli Makedon mezarı bulundu. Mezarın içerisinden çıkanları görenler şaşkınlığını gizleyemedi.

Dünya

21.05.2024, 11:42

Büyük İskender'in hükümdarlığının döneminden kalma altın mersin çelenkli zengin süslemeli Makedon mezarı bulundu. M.Ö 3. yüzyıla dayanan mezarın Aigai'nin varlıklı bir ailesine ait olduğu belirlendi. Arkeologlar altın mezarın dönemin emir subaylarından birisine ait olduğunu düşünüyor.

Bölgede kanalizasyon sistemi inşaatı çalışmaları gerçekleşirken, işçilerin dikkati sayesinde Büyük İskender dönemine ait MÖ 3. yüzyıla dayanan Altın işlemeli mezar keşfedildi. Mezarın keşfedilmesinin ardından inşaat çalışmaları durdu ve arkeologlar bulunan altın mezar hakkında araştırmalara başladı.

Eski Eserler Onursal Küratörü Angeliki Kottaridi, Selanik'te düzenlenen Makedonya ve Trakya'daki Arkeolojik Çalışmalar konulu 36.'si düzenlenen yıllık Arkeoloji Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2023 yılında Aigoi kültü ve nekropolünde kurtarma kazıları sırasında gün ışığına çıkarılan birçok önemli bulgudan biri olduğunu söyledi.

Büyük İskender dönemine ait keşfedilen mezar.

Paraları çaldı mı? Trump'ın kampanya ekibinden Harris'e şok suçlama Paraları çaldı mı? Trump'ın kampanya ekibinden Harris'e şok suçlama Haberi Görüntüle

BÜYÜK İSKENDER DÖNEMİNE AİT MEZAR KEŞFEDİLDİ

Makedon mezarı Aigai nekropolünün kuzeybatı tarafında bulundu. Girişinde altın bir kurdele ve iki adet yayla birlikte etkileyici havanlar bulunuyor. Mezar 3.70 x 2.70 metre boyutlarında. Antik çağlardan beri mühürlü olduğu belirlenen mezar için arkeologlar, 'Değerli eşyalar ile dolu mezar' ünvanını verdi.

Büyük İskender'in hükümdarlığının ardından gelen Antigonidler dönemine uzanan tarihi altın mezar, MÖ 3.yüzyıl dönemine dayandığı biliniyor. Bulunan mezarın 1969 yılında hayatını kaybeden Dimitris Pandermalis tarafından yapılan kazı çalışmasının bir benzeri olarak belirtildi.

Mezardan çıkan hazine.

Akdeniz'deki gövde gösterisi Yunan medyasını rahatsız etti: Eyvah Türkler Akdeniz'deki gövde gösterisi Yunan medyasını rahatsız etti: Eyvah Türkler Haberi Görüntüle

ALTIN MEZARDAN ÇIKANLAR BÜYÜLEDİ

Büyük İskender dönemine ait bulunan mezarın dönemin önde gelen insanlarından bir erkeğe ait olduğunu, ölen kişinin zengin ve önemli biri, muhtemelen emir subayı olduğu tespit edildi. Mezarın içerisinden kalkan, çok iyi bir atolyeden üretilmiş çivi gibi silahların bulunduğu açıklandı. Boncuklarla süslü kolyelere yanı sıra altın bir çelengi bulduklarından dolayı eşinin de onunla birlikte gömüldüğü düşünülüyor.

Mezarı bulan Arkeolog Kottaridi, ''Nekropolün bu köşesinde, bu iki Makedon ve Makedon mezarları olabilecek diğer mezarlarla birlikte zengin bir mezar kümesi varmış gibi görünüyor'' diyerek Büyük İskender dönemine ait bulunan mezardan bir tane daha olabileceğine dikkat çekti.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading