Yandex Metrica

Ölümcül salgın, Avrupa'yı rehin aldı: En sık çocuklarda görülüyor aman dikkat!

Ölümcül salgın, Avrupa'yı rehin aldı: En sık çocuklarda görülüyor aman dikkat!

DSÖ ve UNICEF, kızamık vakalarının Avrupa ülkelerini rehin aldığını gözler önüne serdi. Bu yıl kayda geçen kızamık vakalarının sayısı, 2023 yılı boyunca rapor edilen vaka sayısının üzerinde olağı ve en çok çocuklarda görüldüğü belirtildi.

Dünya

28.05.2024, 20:07

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve UNICEF tarafından yapılan açıklamada, son verilere göre 2024 yılının ilk üç ayında DSÖ Avrupa Bölgesi'ndeki 53 ülkenin 45'inde resmi olarak 56 binden fazla kızamık vakası ve 4 ölüm yaşandığı belirtildi.

2023 yılı boyunca 41 ülkeden 61 bin 70 vaka ve 13 ölüm bildirilmişti.

Dolar kabusu her gün daha da büyüyor: Yeni Capitol Hill baskını artık garanti! SWIFT yerine CIPS geliyor Dolar kabusu her gün daha da büyüyor: Yeni Capitol Hill... Haberi Görüntüle

EN ÇOK ÇOCUKLARDA GÖRÜLÜYOR

Kızamığın ciddi septomlarının yaygın olarak çocuklarda görüldüğüne vurgu yapılan raporda, ''Kızamığın çocukların sağlığı üzerinde yıkıcı bir etkisi vardır; ciddi komplikasyon riski en çok küçük çocuklarda görülür. Hastaneye yatma oranlarının yüksek olması ve çocukların bağışıklık sistemlerinin uzun süreli zayıflaması, çocukları diğer bulaşıcı hastalıklara karşı daha savunmasız hale getiriyor. 2023 yılında DSÖ Avrupa Bölgesi'nde kızamık hastalığına yakalananların yarısından fazlasının hastaneye kaldırılması, bireyler, aileler ve sağlık sistemleri üzerindeki ciddi yükü ortaya koyuyor.'' ifadeleri yer aldı.

Daha önce 200 yıl önce görülmüştü! Dünyanın en gizemli canlısı gagalı balina karaya vurdu Daha önce 200 yıl önce görülmüştü! Dünyanın en gizemli canlısı... Haberi Görüntüle

TEK BİR VAKA, ACİL EYLEM ÇAĞRISINI GEREKTİRİR!

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge, tek bir kızamık vakasının bile acil bir eylem çağrısı olması gerektiğine dikkat çekti.

Kluge, “2023'te rapor edilen vakaların neredeyse yarısı beş yaşın altındaki çocuklar arasında meydana geldi; bu durum, COVID-19 salgını sırasında kızamık ve diğer aşıyla önlenebilir hastalıklara karşı rutin aşıları kaçıran çocukların birikimini ve 2021'de aşı kapsamındaki yavaş iyileşmeyi yansıtıyor" ifadelerini kullandı.

Ünlü Survivor yarışmacısının nesli tükenmekte olan kuşu yediği ortaya çıktı: Açken bunun önemi yok Ünlü Survivor yarışmacısının nesli tükenmekte olan kuşu yediği ortaya çıktı:... Haberi Görüntüle

''2023 YILINDA 300 BİN KIZAMIK VAKASI VARDI''

Raporda 2024 yılında şimdiye kadar bildirilen kızamık vakalarının, yılın toplamının 2023'teki toplama denk geleceğini ya da aşacağı belirtildi. Görülen kızamık vakalarında genel olarak aşılanmanın çok büyük bir risk taşıdığına vurgu yapılarak, ''Virüs, aşılanmamış veya yetersiz aşılanmış kişilerin bulunduğu yerlerde bulaşıcı hastalık ortaya çıkacaktır. Şu anda kızamık vakası veya salgını olmayan ülkeler, virüsün ülke içinde ve dışına yayılmasını önlemek için bu tür bir ithalatı planlamak ve hazırlamak konusunda proaktif olmalıdır. Halihazırda salgın yaşayan ülkelerin, tüm duyarlı bireyleri aşılama çabalarını sürdürmeleri, vaka tespitini ve temaslı takibini yoğunlaştırmaları ve programların etkilenen toplulukların korunmasını ve gelecekteki salgınların önlenebilmesini sağlamak amacıyla aşılama kapsamındaki boşlukları belirlemek için epidemiyolojik verileri kullanması gerekmektedir. UNICEF ve DSÖ, diğer bölgesel ve küresel ortaklarla birlikte ülkelerin bu çabalarını desteklemeye devam edecek” ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading