Yandex Metrica

Sitede Ara

Hastanelerde yeni dönem başladı! Masraflar SGK tarafından karşılanacak

Hastanelerde yeni dönem başladı! Masraflar SGK tarafından karşılanacak

Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde uzaktan muayenede yeni dönem bugün başladı. Yarından itibaren randevu almadan hastaneye gidip muayene olmak mümkün. Muayene bedelini Sosyal Güvenlik Kurumu karşılayacak. Kontrol sonucunda uzman doktor gerekirse e-reçete ve rapor da düzenleyebilecek.

Sağlık

22.05.2024, 15:43

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın ölümüne yol açan Kovid-19 döneminde karantinadaki hastalar için uzaktan (tele sağlık) muayene yapılabiliyordu. Sağlık Bakanlığı, 2022 yılında konuyla ilgili yönetmelik yayımladı. Kararın ardından hastaneler uzaktan sesli ve görüntülü muayene yapmaya başladı. SGK ise geçtiğimiz ay Sağlık Uygulama Tebliği’nde değişiklik yaptı. Yapılan değişiklikle birlikte uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerinin bedellerini karşılama kararı aldı. Karar, aynı zamanda tedavi olunacak hastaneleri de belirliyor.

İlaç listesi yayımladı: Avrupa İlaç Kurumu'ndan o ilaca inceleme! İlaç listesi yayımladı: Avrupa İlaç Kurumu'ndan o ilaca inceleme! Haberi Görüntüle

HASTANELERDE YENİ DÖNEM

Bu bağlamda 21 Nisan 2024 tarihinde kritik bir tebliğ yayımlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tebliği ile uzaktan hasta muayenesi ödeme listesine alınmıştı. Tebliğ, 22 Mayıs 2024 tarihinde yani bugün yürürlüğe girdi. Böylece, Sağlık Bakanlığı’na bağlı ikinci ve üçüncü basamak hastanelerce (üniversite ve özel hastaneler hariç) verilecek uzaktan sesli ve gör üntülü hasta muayene bedellerini devlet karşılayacak.

Demansın da diyabetin de çaresi o meyve! Yiyen tüm dertlerinden kurtuluyor! Tam mevsimiyken sakın kaçırmayın Demansın da diyabetin de çaresi o meyve! Yiyen tüm dertlerinden... Haberi Görüntüle

RANDEVU ŞART

Uzaktan muayene için Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu almak gerekiyor. SGK, aynı hastanede aynı hasta için günde sadece bir uzaktan muayene ücretini karşılayacak. Uzaktan muayene uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilecek. SGK, hastanın aynı hastaneye (acil servise başvurular hariç) aynı uzmanlık dalı için on gün içinde yapılacak yeni uzaktan muayene bedellerini karşılamayacak.

Spordan önce pancar suyu içerseniz ne olur? Kardiyolog Muhammed Keskin açıkladı Spordan önce pancar suyu içerseniz ne olur? Kardiyolog Muhammed Keskin... Haberi Görüntüle

REÇETE VE RAPOR YAZILABİLECEK 

Hekimler, muayenenin ardından tedaviye yönelik e-reçete ile ilaç yazabilecek. Yazılan ilaçlar SGK ile anlaşmalı eczanelerden alınabilecek. Doktor, gerektiği taktirde hasta için e-rapor da düzenleyebilecek. Bir hastanenin SGK’ya fatura edeceği uzaktan muayene sayısı, hastanede o gün tüm branşlardaki ayaktan muayene sayısının (acil servis başvuruları hariç) yüzde 15’ini aşamayacak.

Menopozdaki sıcak basmalarına en basit çözüm! Araştırmada ortaya çıktı Menopozdaki sıcak basmalarına en basit çözüm! Araştırmada ortaya çıktı Haberi Görüntüle

HANGİ HASTANELERİ KAPSIYOR?

Sağlık Bakanlığı’na bağlı ikinci basamak hastaneler, eğitim ve araştırma hastanesi olmayan devlet hastaneleri ve dal hastaneleri ile bu hastanelere bağlı semt poliklinikleri (TIP merkezleri), entegre ilçe hastanelerinden oluşuyor. Üçüncü basamak ise Sağlık Bakanlığı’na bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinden oluşuyor. Tüm şehir hastaneleri üçüncü basamakta bulunuyor.

Meğer bağırsak kanserinin en önemli belirtisi buymuş! Tuvalete gittiğinizde mutlaka bakın Meğer bağırsak kanserinin en önemli belirtisi buymuş! Tuvalete gittiğinizde mutlaka... Haberi Görüntüle

İŞTE ÖNE ÇIKAN DİĞER DETAYLAR

Yönetmelikte öne çıkan diğer detaylar ise şu şekilde;

*Uzaktan sağlık hizmeti talep eden kişi, uzaktan sağlık hizmetinin elverdiği ölçüde muayene edilecek.

*Gerekli durumlarda kişiye bir hastaneye giderek yüz yüze muayene olması önerilecek.

* Hastalıkların uzaktan takibi için hastanın kan şekeri ve kan basıncı gibi klinik parametreleri değerlendirilebilecek, tedavisi ve ilaç reçetelendirilmesi sağlanabilecek.

* Giyilebilir teknolojiler ve diğer tıbbi cihazlar ile sağlık hizmeti talep eden kişinin sağlık verileri ölçülebilecek ve takip edilebilecek.

* Sağlık tesisi ve/veya sağlık meslek mensubu, randevu alacak kişiyi uzaktan sağlık hizmeti almaya zorlayamayacak.

* Teknolojiyi kullanma konusunda yeterli beceriye ve teknik altyapıya erişimi olmayan hastalar uzaktan muayene edilemeyecek.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading