Yandex Metrica

Son dakika: 81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Son dakika: 81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Son dakika haberleri... Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) yapılan düzenlemeyle, 79'u yerli üretim toplam 81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı.

Sağlık

07.05.2024, 04:17

Sosyal Güvenlik Kurumu, 2024/1. Dönem Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu kararlarına istinaden bedeli ödenecek ilaçlar listesinde yapılan düzenlemeler hakkında açıklama yaptı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği oluşturulan Sosyal Güvenlik Kurumu İlaç Geri Ödeme Yönetmeliği’nin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendine istinaden Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu çalışmaları sonucu alınan kararlara yönelik “Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi” nde yapılan düzenlemeler ekte yer almaktadır. Bu düzenlemeler yayım tarihinden 5 iş günü sonra yürürlüğe girecektir. Tüm ilgililere önemle duyurulur.''

81 İLAÇ GERİ ÖDEME LİSTESİNE ALINDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından geri ödeme listesine alınan ilaçlar hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Bakan Işıkhan, yaptığı paylaşımda, SGK'nın geri ödeme listesine alınan ilaçlara ilişkin bilgileri paylaşırken ''Sosyal Güvenlik Kurumumuzun Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi’nde yapılan düzenleme ile 79’u yerli üretim olmak üzere 81 ilacı daha geri ödeme listesine aldık.'' dedi.

Işıkhan açıklamasının sonunda ''İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim.'' ifadelerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Sağlık


Loading