Yandex Metrica

Sitede Ara

Rusya'da darbe mi olacak? Ordudan korkan Putin bir generali daha tutukladı

Rusya'da darbe mi olacak? Ordudan korkan Putin bir generali daha tutukladı

Rusya-Ukrayna savaşı tüm şiddeti ile devam ederken Moskova'da atılan adımlar Putin'in ordu endişesini gözler önüne seriyor. Son olarak Ukrayna'nın yaz taarruzunu kesen komutan olarak anılan general tutuklandı. Askeri blog yazarları Putin'in darbe korkusu yaşadığını ve geceleri hayaletler gördüğünü yazdı.

Dünya

23.05.2024, 16:48

Putin'in darbe korkusu orduda komutan bırakmadı! Sürgündeki Rus siyaset bilimci Vladimir Pastukhov, Ukrayna saldırısını geçen yaz durduran Rus 58. Ordusu'nun eski komutanı General Ivan Popov'un tutuklanması hakkında "Bu tutuklama öncekilerden daha önemli" dedi.

Ordu içinde çok etkili bir isim olan Popov, "dolandırıcılıkla" suçlanıyor; cepheyi özel amaçlarla güçlendirmek için 2.000 ton metal takviye kullandığı iddia ediliyor. Rusya Savunma Bakanlığı'na yönelik sert eleştirileri ile tanınan general askerler tarafından oldukça saygı gördüğü biliniyor.

Kanser tedavisi gören Prenses Kate Middleton'dan ilk paylaşım: Sessizliğini bozdu! Kanser tedavisi gören Prenses Kate Middleton'dan ilk paylaşım: Sessizliğini bozdu! Haberi Görüntüle

PRİGOZGİN GECELERİ PUTİN'E GÖRÜNÜYOR

Tutuklamayı değerlendiren Pastukhov, "Bu tutuklama, (Kremlin'deki( gerçek dünya görüşünün kamuoyunda iddia edilenden tamamen farklı olduğu yönündeki inancımı güçlendiriyor. Putin, kendi ordusundan, generallerinden, omurgasından ve savaş birliklerinden giderek daha fazla korkuyor." ifadelerini kullandı.

Prigozhin'in ruhu ona geceleri görünüyor ve görünüşe göre bunun iyi bir nedeni var diyerek sözlerine devam eden Pastukhov, "Bugünün perspektifinden bakıldığında, (23 Haziran 2023 ayaklanmasının) sonucunun tamamen farklı olabileceği giderek daha açık hale geliyor. o zaman bile "Lider, onları herkesin önünde küçük düşürdüğü için orduda sevilmeyen St. Petersburglu suçlu Prigozhin olmazdı." şeklinde konuştu.

General Popov, Prigozhin'in dönemin Savunma Bakanı Sergei Shoigu'ya yönelik şiddetli saldırılarıyla flört etmişti ve "Wagner" paralı askerlerinin sempatizanı olarak görülüyordu. Popov ayrıca mühimmat eksikliğinden ve Rus ordusunun liderliğinin iddia edilen örgütsel sorunlarından duyduğu dehşeti de dile getirmişti.

Popov'un yaşlı annesi bir Volgograd gazetesinde oğlunun "sessiz ve korkak kalmadığı", bunun yerine kamuoyuna "gerçeği" söylediği için tutuklandığından şikayet etti. Sonuç olarak okuyucu yorumlarından oluşan bir seli oluştu: Ne yazık ki, Rusya'da hiç kimse "gerçeği" sevmiyor, dediler ki, bu sadece "sorunlara" yol açıyor. Popov muhtemelen kandırılmıştı: "Bir kurt sürüsünde havlama değil, kurt gibi ulumanız gerekir. Aksi halde yenilirsiniz. Görünüşe göre o da ilk başta herkes gibi bir dolandırıcılığa bulaşmış, sonra vicdanı ona eziyet etmiş ve vermiş. Sisteme direnildi. Sonuç ortada."

Rus uzay ajansının eski başkanı ve şu anda Putin'in işgal altındaki bölgelerdeki propagandacılarından biri olan Vladimir Rogov, alışılmadık derecede açık bir şekilde "korkunç bir hata"dan söz etti. Ruslar, Ukraynalıların zafer kazanması karşısında "şok oldu". Rogow, "Spartak" lakaplı Popov'un gerçekten yozlaşmış biri olsaydı, üstlerinin hoşnutsuzluğunu pek çekemeyeceğini söyledi: "Cephede o bir şampiyon olarak kabul ediliyor!"

Soykırımcı İsrail bayramda da saldırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Soykırımcı İsrail bayramda da saldırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı... Haberi Görüntüle

"SAVAŞÇILARIN GERÇEK SÖZCÜSÜYDÜ"

TV muhabiri Alexander Sladkov, Popov'u açıkça bir "dost" olarak tanımladı: "Durumu daha da kötüleştirmemek için küfretmeyeceğim veya suçlamayacağım. Ama bir şeyi biliyorum: Ivan, karşı saldırıyı başlatan, hayal bile edilemeyecek güçlerin başındaydı. trajedisi ve düşmanın şiddetiyle." Aptal insanlar yalan söylediği için affedilebilir, Popov gibi zeki insanlar ise gerçek olduğu için affedilebilir. Haziran 1937'de Stalin'in generaller arasında yaptığı büyük "tasfiye"ye başka kaynaklarda da göndermeler vardı. O dönemde toplam 178.000 askeri liderden 35.000'i tutuklandı, çoğu idam edildi.

Kremlin propagandacısı Sergei Markov'un bile itiraf etmek zorunda kaldığı gibi, askeri blog yazarları popüler generalin tutuklanması konusunda "açıkça olumsuzdu": "Bu topluluk ön cephedeki savaşçıların görüşlerini yansıtıyor. Popov onların resmi olmayan sözcüsü. Ve aslında onların siyasi temsilcisi. Bu yüzden herkes bunu bekliyor "Yeni savunma bakanı hangi pozisyonu alacak? Andrey Beloussov'un vereceği herhangi bir tepki, hatta sert bir sessizlik bile bu önemli konudaki tavrını ortaya koyacak. Bu, subayların ve ön saflardaki askerlerin nasıl davranacağına bağlı olacak. onu değerlendir."

Bazı Rus gözlemciler davaya ne kadar agresif tepki gösterse de, Vladimir Putin'in aslında kabus görmesine neden olacak bir neden vardı. Blogculardan biri generallere, her Rus politikacının kendilerini üzerlerine "sildiği" "tuvalet kağıdından" ayıran şeyin ne olduğunu sordu: "Elinizde bir silah var! Neden böyle aşağılanmanıza izin veriyorsunuz ve kendinizi buluyorsunuz? o uzaktayken mi?"

Milliyetçi askeri blog yazarlarından biri şunları yazdı: "Popov'un gerçekten tahkimatlar için metal ürünleri çalmak için herhangi bir plan yapıp yapmadığını bilmiyorum, ancak onun savunma hattını organize etmedeki doğrudan liderliği olmasaydı bunu yapmamızın pek mümkün olmayacağından eminim. Ukraynalılara karşı çıkmak için." Çok okunan blog yazarı ve TV propagandacısı Alexander Kots, "duygulara" karşı uyarıda bulundu ve generallerin genellikle "inşa etmek yerine savaştığını" belirtti. Bu bakımdan taşeronlar da zimmete para geçirme suçundan sorumlu olabilirler.

Rusya'nın askeri temalı ana Telegram kanalı (1,2 milyon hayran) benzer şekilde şunu ifade etti: "Bu bağlamda en önemli hususu akılda tutmak gerekir: Ivan Popov personel arasında popülerdi. Hata yapan bir general ve popüler bir general. Hata yapan general, sistem açısından bakıldığında bunlar tamamen farklı iki konudur." Buna göre Kremlin, potansiyel olarak tehlikeli bir eleştirmenden nihayet kurtulmak için bir neden arıyordu. Popov, muhtemelen söyleminin fazla "isyankar" görünmesi nedeniyle geçen Temmuz ayında iktidardan uzaklaştırıldı ve Suriye'ye gönderildi.

Portal, tutuklamalar için "çok daha uygun adayların" olduğundan şikayetçi oldu. "Adaletten eser yok": "Başka birinin günahlarının Ivan Popov'a yüklenip yüklenmeyeceği, kendisinin suçlandığı suçu gerçekten taşıyıp taşımadığı bu davada o kadar önemli değil. Görüyoruz ki pek çok " Bugün askeri karşı istihbarat tarafından takip edilen olayların çoğu, üç ya da dört yıl önce meydana gelen ve şu anda 'hızlı müdahale' emri çıkarılan olaylarla ilgilidir."

Soykırımcı İsrail bayramda da saldırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Soykırımcı İsrail bayramda da saldırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı... Haberi Görüntüle

BİR GENERAL DAHA TUTUKLANDI

Rusya Alexander Sladkov, Popov'un tutuklanmasıyla çaklakanırken, bir tutuklama daha geldi. Rusya Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Vadim Shamarin yolsuzluk suçlaması sebebiyle tutuklandı. Üst düzey general için 15 yıla kadar hapis isteniyor.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading