Son dakika: Netanyahu Savaş Kabinesini dağıttı

Son dakika: Netanyahu Savaş Kabinesini dağıttı

Son dakika haberleri... İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu savaş kabinesini feshettiğini bakanlara bildirdi. İsrail medyasına göre; Netanyahu küçük bir savaş kabine kuracak.

Dünya

17.06.2024, 14:32

Yerinden edilmiş 1,5 milyon insanın yaşadığı Refah kentine geniş kapsamlı operasyon hazırlığı içerisinde olan İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağırlarına kulağını tıkarken bebek katili Netanyahu, acımasız ve zorba ordusu ile ters düştü.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Gazze Şeridi'nin güneyindeki askeri faaliyetlerin insani amaçlarla sabah 08.00'den akşam 19.00'a kadar taktiksel olarak durdurulmasına karar verildiğini açıkladı. Taktiksel ateşkesten haberdar olmadığını belirten İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Yayımlanan açıklama hakkında önceden bilgilendirilmedi ve benimle koordine edilmedi, bu asla olmayacak" dedi.

IKBY Başbakanı Barzani'den Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına destek: 'PKK’nın varlığı bu savaşın nedenidir' IKBY Başbakanı Barzani'den Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına destek: 'PKK’nın varlığı... Haberi Görüntüle

SAVAŞ KABİNESİ DAĞILDI

Yaşananların ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Başbakan Binyamin Netanyahu, savaş kabinesi üyeleri Benny Gantz ve Gadi Eisenkot'un istifasının ardından savaş yönetim kabinesinin dağıldığını bildirdi. İsrail medyasına göre; Netanyahu küçük bir savaş kabine kuracak.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün gerçekleştirdiği toplantıda savaş kabinesini sona erdirme kararı aldı. Başbakan Netanyahu toplantıda şu ifadeleri kullandı:

"Kabine, Benny Gantz ile yapılan koalisyon anlaşmasında onun isteği üzerine vardı. Gantz'ın ayrılmasıyla artık kabineye ihtiyaç kalmadı."

BORAN Balkan rüzgarı alacak! Milli obüsler o ülkenin envanterine giriyor BORAN Balkan rüzgarı alacak! Milli obüsler o ülkenin envanterine giriyor Haberi Görüntüle

9 HAZİRAN'DA AYRILMIŞTI

Hatırlanacağı üzere İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, 9 Haziran'da savaş kabinesinden ayrıldığını açıklamıştı. Gantz'ın ayrılmasından sonra aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir savaş kabinesine girme talebinde bulunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading