Yandex Metrica

Yaşlılıkta işitme kaybı neden oluyor? İşitme kaybı önlenir mi? Tedavi nasıl oluyor?

Yaşlı insanlarda görülen işitme kaybı doğal bir süreç. Ancak bazı faktörler süreci hızlandırmada oldukça etkili. Uzmanlar işitme kaybının belirtilerini açıklıyor. 

Sağlık

28.04.2024, 23:45

Yaşlılığın kaçınılmaz olduğunu herkes biliyor. İlerlemiş yaş kendisini gri saçlar, kırışıklıklar ve bazen çiller ile gösteriyor. Ancak tüm bunların yanında işitme kaybı da görülebiliyor. 

Düşük ışıkta çalışanların sonu kötü! En önemli organda gerilemeye yol açıyor Düşük ışıkta çalışanların sonu kötü! En önemli organda gerilemeye yol... Haberi Görüntüle

HANGİ FAKTÖRLER RİSKİ ARTIRIYOR?

Presbycusis olarak da bilinen yaşa bağlı işitme kaybı aslında normal bir süreç. Genetik yatkınlık, yaşam tarzı ve sigara gibi alışkanlıklar, ayrıca diyabet gibi hastalıklar ve yaşam boyu yüksek sese maruz kalma bunu doğrudan etkileyebiliyor. 

Sosyal medyada ünlenen Batana yağı ne işe yarar? Batana yağı saç uzatır mı? Sosyal medyada ünlenen Batana yağı ne işe yarar? Batana yağı... Haberi Görüntüle

Çocuğunuz küçük pil yutarsa hemen bal yedirin! İşte nedeni Çocuğunuz küçük pil yutarsa hemen bal yedirin! İşte nedeni Haberi Görüntüle

YAŞA BAĞLI İŞİTME KAYBI BELİRTİLERİ

Yaşa bağlı işitme kaybının belirtileri kişiden kişiye büyük farklılıklar gösteriyor. İlk başta herkes işitme kaybının farkında olmuyor. Uzmanlar bazı semptomlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. 

  • Konuşmaları duymakta sorun yaşıyorsanız. 
  • Gürültülü yerlerde duymak ve iletişim kurmakta zorlanmak.
  • Kulak çınlaması.
  • Sesi daha yumuşak olan insanlarla iletişim kurmakta zorlanmak.
Uzmanlar kalbin en sevdiği yiyeceği açıkladı! Haftada iki porsiyon yiyende kalp hastalığı riski düşüyor Uzmanlar kalbin en sevdiği yiyeceği açıkladı! Haftada iki porsiyon yiyende... Haberi Görüntüle

Ömrü uzatan 6 baharat! Uzman Davut Dal ısrarla tavsiye ediyor! Yiyen yüz yaşını görüyor Ömrü uzatan 6 baharat! Uzman Davut Dal ısrarla tavsiye ediyor!... Haberi Görüntüle

ÖNLEYEBİLMEK MÜMKÜN

Presbycusis önlenebilen bir sağlık sorunu. İşitme kaybı genellikle zamanla ortaya çıkan normal bir süreç olmasına rağmen bazı önleyici uygulamalar belirtilerin hafifletilmesine yardımcı olabilir. 

İşitme Koruması: İnşaat alanları, demirhaneler, havaalanları veya konserler gibi yüksek gürültüye maruz kalan ortamlarda yüksek seslere maruz kalmaktan kaçının ve koruyucu kulaklık kullanın.

Sağlıklı Beslenme: Antioksidanlar ve besinler açısından zengin sağlıklı bir beslenme, işitme sağlığının korunmasına yardımcı olabilir.

Sigara içmekten kaçının: Sigara içmek işitme kaybını kötüleştirebilir. Sigara içmek kulağın duyu hücrelerine zarar verebilir ve işitme kaybını hızlandırabilir.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading