Küçük çocuklar henüz kendi güvenliklerini sağlayamadığından bu konuda ebeveynlerin sıkı takibi şart.
Yerde veya masalarda buldukları her şeyi ağızlarına götürdükleri için ne yazık ki boğulma veya ciddi yaralanma tehlikesi oluyor.
Piller ise çocukların yuttukları en riskli yabancı maddelerden biri.
10 yıldan fazladır cep telefonu kullananlar dikkat! Araştırmaya göre beyin...PİL YUTAN ÇOCUĞA BAL VERİN
Kulak burun boğaz uzmanlarından oluşan bir ekip yaptıkları araştırma neticesinde küçük pil yuttuktan sonra çocuğa bal yemenin ciddi yaralanmaları azalttığını dile getiriyor.
Laboratuar hayvanlarında elde edilen bulgulara dayanan araştırma, bu gıdanın yüksek derecede yakıcı pillerden kaynaklanan hastalık ve ölüm oranlarını önemli ölçüde azaltabileceğini öne sürüyor.
Demir eksikliği olanlar yıllarca yanlış beslenmiş! Asıl demir deposu bakın... Vaka sayısı korkutucu boyutlarda! Maymun Çiçeği hızla yayılıyor! Dünya alarmdaYUTTUKTAN SONRAKİ 2 SAAT ÇOK KRİTİK
Pediatrik Kulak Burun Boğaz Uzmanı Ian N. Jacobs'a göre pilin yutulmasından sonraki iki saat içinde ciddi hasar meydana gelebileceğinden, yutma ve çıkarma arasındaki süre, yemek borusu yaralanmasını azaltmak için harekete geçilmesi gereken kritik bir zaman.
Boyutları, şekere benzeyen şekilleri ve parlak metalik yüzeyleri nedeniyle düğme piller, onlarca yıldır yeni yürümeye başlayan çocuklar için risk oluşturuyor.
Pil, tükürük ve yemek borusu dokusuyla reaksiyona girdiğinde, dokuyu çözen, hidroksit açısından zengin, alkalin bir çözelti oluşturuyor.
Okullar açılıyor, hastalıklar başlıyor! Dahiliye uzmanı hastalıkları önlemek için 5...ÇOCUKTA HANGİ BELİRTİLER ORTAYA ÇIKIYOR?
Düğme pili yutan çocuklarda boğaz ağrısı, öksürük, ateş, yutma güçlüğü, ağızdan yetersiz alım veya gürültülü nefes alma semptomları ortaya çıkabiliyor.
Bu, özofagus delinmesi, ses teli felci ve hava yolunda veya büyük kan damarlarında erozyon gibi ciddi komplikasyonlara neden olabiliyor.
Pilin çıkarılması ne kadar uzun sürerse, bu çocuklar için, özellikle de yabancı cisimlerin çıkarılması konusunda deneyimli anestezist ve endoskopistlerin bulunduğu hastanelere erişimi olmayanlar için risk o kadar yüksek oluyor.
Ekmek konusunda ezber bozan açıklama! Şeker hastalarını ilgilendiriyor Beslenme uzmanı kahve düşkünlerini uyardı: 1 ay ara verin! İşte...EKİP BİRÇOK İÇECEK DENEDİ
Araştırma ekibi, hem evde hem de klinik ortamda bu yaralanmaları hafifletmeye yönelik başarılı müdahaleleri belirlemek ve bunların etkinliğini canlı bir hayvan modelinde, bu durumda laboratuvar domuzlarında test etmek istedi.
Araştırmacılar, doku ile pil arasında koruyucu bir bariyer oluşturabilecek ve sert alkalin seviyelerini nötrleştirebilecek lezzetli, daha viskoz sıvılar aradı.
Ekip, laboratuvar deneylerinde meyve suları, gazlı içecekler ve spor içecekleri gibi yaygın ev içecekleri de dahil olmak üzere çeşitli seçenekleri taradı.
Çalışma, bal ve sukralfatın pil yaralanmasına karşı en koruyucu etkileri gösterdiğini, yaralanmaları daha lokalize ve yüzeysel hale getirdiğini gösterdi.
Aynı ekip daha önce limon suyu gibi zayıf asidik sıvıları test etmişti.
Ancak birçok çocuk limon suyu içmekten hoşlanmadığından bal kullanılması tavsiye ediliyor.
Jacobs konuyla alakalı şunları söyledi:
"Bizim önerimiz, çocuk hastaneye ulaşmadan önce düzenli aralıklarla bal verilmesi, hastane ortamındaki klinisyenlerin ise pili çıkarmadan önce sukralfat kullanması."
Demir eksikliği olanlar yıllarca yanlış beslenmiş! Asıl demir deposu bakın... Vaka sayısı korkutucu boyutlarda! Maymun Çiçeği hızla yayılıyor! Dünya alarmdaBALIN ETKİSİNİ VİDEO İLE GÖSTERDİ
Çocuk Doktoru Elif Pınar Bayındır Çakır da sosyal meyda hesabından bu konuya değindi.
Bir video ile balın bu tarz olaylarda nasıl bir öneme sahip olduğunu gösteren Çakır annelere şu uyarıları yaptı:
Acil servise giden kadar:
- Çocuğu kusturmayın
- Bir şey yedirip içirmeyin
- Bir yaş üzeri ise 2 çay kaşığı bal verin.
Yorum Yaz