Yandex Metrica

Yaşlılık spora engel değil! Yaş ilerleyince de egzersiz yaparak kilo verebilirsiniz!

Yaşlılık spora engel değil! Yaş ilerleyince de egzersiz yaparak kilo verebilirsiniz!

Fiziksel aktiviteler yaşlanınca sona mı ermeli? 61 yaşındaki Celia Findlay'a göre asla böyle bir rehavete kapılmamak gerekiyor. Findlay, 50 ve 60 yaş üstü kadınların haftada iki gün eğlenceli egzersizler yaparak formda kalabileceğini ve hızlı kilo verebileceğini belirtiyor

Sağlık

23.01.2024, 20:02

İnsanlar olgunlaştıkça hayattan elini eteğini çekmeye başlıyor. Beslenmeye özen göstermemeye, hareketi azaltmaya yönelik artan eğilim aslında psikolojik bir çöküşü de beraberinde getiriyor. Bu hem beden hem ruh hem de fiziksel sağlığı olumsuz etkiliyor. 

Aslında tam tersi yapılmalı. Tıpkı 61 yaşındaki Celia Findlay gibi. 
O, olgunlaşmaya başladığında hayatının monoton gittiğini farkedip bir değişiklik yapmaya karar veren hayat dolu bir kadın. 

Her gün kola veya gazoz içenleri bekleyen tehlike! Gözlere verdiği zararı duyunca ağzınıza sokmayacaksınız Her gün kola veya gazoz içenleri bekleyen tehlike! Gözlere verdiği... Haberi Görüntüle

60 YAŞINDAN SONRA ANTRENÖR OLMUŞ

Herkesin "yaşım geçti" dediği bir dönemde kişisel antrenör olmak için eğitim aldı. Şimdi ise hem sağlıklı yaşam dersleri veriyor hem de her yaştan insanı eğitiyor. 

Eski bir binicik eğitmeni ve 100'den fazla maratona katılmış bir koşucu olan kadın, "daha mutlu bir yaşam ve hedeflere ulaşmak için fiziksel sağlığın ve refahın ne kadar önemli olduğunu biliyorum" diyor. 

O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya göre korunmada en etkili yöntem... O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya... Haberi Görüntüle

"YENİ BİR ŞEYE BAŞLAMAK İÇİN YAŞLI DEĞİLSİN"

"50'li yaşlardan fazla olanların egzersiz yaptığını ve sağlıklı yaşam derslerine katıldığını görmeye başladım, bu da onlara güven veriyor ve motivasyonlarını artırıyor. Her zaman söylediğim gibi, yeni bir şeye başlamak için asla çok yaşlı değilsin!”

59 yaşındaki Dawn Kissack de tıpkı Celia Findlay gibi hareketli bir yaşam tarzını benimseyenlerden. Kissack, beş yıl önce emekli olmuş ve sonunda hayattaki tutkularından biri olan yüzmeye vakit ayırabilmiş. Şimdi yarışmalara katılan adam, kendi yaş grubunda 50m serbest stil usta yüzme şampiyonu bile olmuş. 

"Aktif olmaktan, kendimi harika hissetmekten ve düzenli egzersizin meyvelerini toplamaktan zevk alıyorum. Hiç şüphem yok ki egzersiz, özellikle yüzme, 50'li yaşlar da dahil olmak üzere herkes için sağlıklı bir zihin ve beden sağlamanın en iyi yolu."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading