Yandex Metrica

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den delta varyantı için yeni aşı çalışması

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den delta varyantı için yeni aşı çalışması

Hindistan'da ortalığı kasıp kavuran Delta varyantının yayılmaya devam etmesi üzerine BioNTech'ten önemli bir adım geldi. BioNTech'in aşısının mucitleri Özlem Türeci ve Uğur Şahin, 100 gün içinde yeni bir aşının elde edilmesini sağlayabileceklerini açıkladı.

Sağlık

23.01.2024, 17:38

Yeni tip koronavirüsün Delta varyantı tüm dünyada yayılmaya ve aktif vaka sayılarını yükseltmeye devam ediyor. Dünya çapında vaka sayıları artış gösterirken bilim insanları bunun ana nedeni olarak daha bulaşıcı olan Delta varyantını gösteriyor.

BioNTech koronavirüs aşısının mucitleri Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Fransız 'Les Echos' ile gerçekleştirdikleri özel röportajda Delta varyantı ve aşılara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Çocuğunuz küçük pil yutarsa hemen bal yedirin! İşte nedeni Çocuğunuz küçük pil yutarsa hemen bal yedirin! İşte nedeni Haberi Görüntüle

MRNA AŞILARI VARYANTLARA KARŞI UYARLANABİLİR

mRNA aşılarının koronavirüs varyantlarına karşı etkisine değinen Özlem Türeci, aşıların yeni varyantlara karşı etkili olması için mRNA aşısını uyarlanmasının oldukça kolay olduğunu ifade etti.

Çocuk Gelişim Uzmanı Emine Ergün anne babaları uyardı: Oğlunuz pembeyi seviyorsa... Çocuk Gelişim Uzmanı Emine Ergün anne babaları uyardı: Oğlunuz pembeyi... Haberi Görüntüle

100 GÜN İÇİNDE YENİ AŞI HAZIRLAYABİLİRİZ

Özel röportajda açıklama yapan Uğur Şahin ise 'İhtiyaç duyulması halinde 100 gün içinde yeni bir aşının elde edilmesini sağlayabiliriz' şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz hafta, BioNTech ile aşı üreten Pfizer, Delta ile mücadele kapsamında yeni bir aşı geliştirdiklerini duyurmuştu. Açıklamada Delta varyantını hedef alan bir Covid-19 güçlendirici aşısı için çalışmalara başlandığı belirtilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading