Ses, insana iletişim kurması ve duygularını ifade etmesi için verilmiş bir armağan. Her insanın karakteristik bir ses tınısı var, ancak birçok farklı nedenden dolayı bu durum zaman zaman değişebilir. Mesela ses kısılabilir.
Evden çıkmak da yok para harcamak da! Spor salonuna gitmeye...SES KISIKLIĞININ SEBEPLERİ NELERDİR?
Ses kısıklığına; grip, nezle, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu rahatsızlıkları, midedeki asitli içeriğin boğazı tahrişine neden olan reflü gibi hastalıklar, sigara kullanımı ya da pasif içicilik, kafein içeren içecekler veya alkollü içeceklerin tüketilmesi, çığlık, uzun süreli yüksek desibelli şarkılar söylemek ve bağırmak gibi faktörlere bağlı olarak ses zedelenmesi, nörolojik bozukluklar, alerjiler, ses tellerinde oluşan deformasyonlar, zehirli maddelerin solunması, kuvvetli öksürme atakları, gırtlaktaki ses kutusuna gelecek darbeler, ses tellerinde oluşan anormal yapılar, boğaz, tiroid, akciğer kanserleri, erkeklerde ergenliğe geçiş dönemi, tiroid bezinde meydana gelen işlev bozuklukları, ses oluşturmaya yardımcı kasların zayıflaması ve zarar görmesi gibi faktörler sebep olabilir.
Okuduklarınıza inanamayacaksınız! Cep telefonu ve bilgisayarlar o kanserden koruyor! Peki... Diyabetin en sık yaşanan ama en az bilinen belirtisi! Hastaların...SES KISIKLIĞI 1 HAFTAYI GEÇMİŞSE...
Ses kısıklığınız 1 haftadan fazla sürdüğü takdirde bir Kulak-Burun-Boğaz uzmanına görünmenizde fayda var. Çoğu kulak burun boğaz uzmanı, kameralı yüksek çözünürlüklü endoskoplar gibi modern araçlara sahiptir. Bu kayıtlar yüksek çözünürlüklü görüntüler olu pteşhisin büyük bir hassasiyetle yapılmasına ve ilgili tedavinin planlanmasına olanak tanır.
Uzun süreli ses kısıklarında bakılan nokta, hastanın bir kanser türüyle mi yoksa kanser dışındaki bir rahatsızlıktan mı muzdarip olduğunu anlamak. Şüpheli bir durumda hekiminiz biyopsi talep edebilir.
Otizme işaret eden en güçlü 4 belirti belli oldu! Özellikle... Bir ay çaba gösteren kışa formda giriyor! İşte beslenme uzmanlarından...SES NASIL KORUNUR?
Sesinizi korumanın ve ses kısıklığını önlemenin en iyi yolu düzgün telaffuzdan geçer. Yüksek sesler ve fısıltılar ses tellerine zarar verebilir. Sesi korumanın diğer yolları ise düzenli sıvı alımı, evin atmosferindeki nem, sigara içmeyi bırakmak, sağlıklı bir beslenme alışkanlığı, alkollü ve gazlı içecekler ile baharatlı yiyeceklerin tüketimini sınırlamak olarak sıralanabilir.