Yandex Metrica

Kalıcı oje işini bir daha düşünün! Havasız kalan tırnaklarda oje çıkartılınca yapısal bozulmalar başlıyor!

Kalıcı oje işini bir daha düşünün! Havasız kalan tırnaklarda oje çıkartılınca yapısal bozulmalar başlıyor!

Kalıcı oje son yıllarda kadınların hayatını kolaylaştıran uygulamalardan. Bu uygulama ile kadınlar sık sık oje temizleme derdinden kurtuluyor. Ancak uzun süre havasız kalan tırnaklar zamanla sağlığını kaybetmeye başlıyor. Kalıcı oje çıkartıldığında tırnaklar çabuk kırılabiliyor veya soyulmalar görülebiliyor.

Sağlık

23.03.2024, 14:48

Kalıcı oje zararlı mı? Kalıcı oje tırnak sağlığını etkiliyor mu? İşte cevaplar...

Kalıcı oje, özellikle çalışan ve aynı ton ojeleri uzun süre kullanmayı tercih eden kadınlar arasında oldukça popüler bir uygulama. Profesyonel ekipman ve malzemelerle yapılan bu uygulama pratik ama bazı zararlı etkileri de var. 

Gün içinde ne kadar su içiyorsunuz? İşte kilonuza göre tüketmeniz gereken su miktarı Gün içinde ne kadar su içiyorsunuz? İşte kilonuza göre tüketmeniz... Haberi Görüntüle

KALICI OJE 30 DAKİKADA YAPILIYOR

Kalıcı oje uygulaması diğer ojeler gibi kolay değil. Yaklaşık 30 dakikanızı buna ayırmanız lazım. Çünkü uygulamanın her aşamasında ojenin kalıcılığının artırılması için tırnaklar UV ışığıyla kurutuluyor.

İşlem sonunda ojeler; el tırnaklarında 20, ayak tırnaklarında ise yaklaşık 30 güne kadar deformasyona uğramadan kalıyor.

Bu gen sizde eksikse obez olabilirsiniz! Araştırmada ortaya çıktı Bu gen sizde eksikse obez olabilirsiniz! Araştırmada ortaya çıktı Haberi Görüntüle

EVDE ÇIKARMAK MÜMKÜN DEĞİL

Bu süre sonunda ojelerin tekrar profesyoneller tarafından çıkarılması gerekiyor. Kalıcı ojeler çıkarılmadan önce tırnaklar özel solüsyonlu bantla sarılıyor. Solüsyon yaklaşık 15 dakika tırnak üzerinde bekledikten sonra oje kendiliğinde soyuluyor. Tırnak üzerinde kalan küçük oje parçaları ise kazıyarak çıkartılıyor.

Kalıcı oje kalın bir tabaka halinde uygulandığından sürekli kırılan tırnaklara uzama imkânı sağlasa da uzun süre kalıcı oje uygulaması yapılan tırnaklar zamanla havasız kalıyor ve sonunda sararmaya başlıyor. 

Çocuğunuz küçük pil yutarsa hemen bal yedirin! İşte nedeni Çocuğunuz küçük pil yutarsa hemen bal yedirin! İşte nedeni Haberi Görüntüle

TIRNAK SAĞLIĞINA UZUN VADEDE ZARARLI

Aynı zamanda sık sık yapılan kalıcı oje, sabitleme ve çıkarma işlemlerindeki uygulamalardan dolayı tırnak sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Ojeleri kurutma aşamasında kullanılan cihazlar, tırnaklara UV ışınlarını doğrudan yansıttığı için deri yapısını oluşturan kolajen gibi proteinlerin zarar görmesine sebep olabiliyor. Bu durum ise uzun vadeli dönemde tırnak ve deri yapısı üzerinde olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading