Yandex Metrica

Havasızlık baş ağrısı yapar mı? Havasız kalınca baş dönmesi olur mu?

Bazen kapalı ofislerde bazen ise uzun süre camı kapalı odalarda vakit geçirebiliyoruz. Bu durum bazı rahatsızlıklara yol açabiliyor. Kısa vadede baş ağrısı yapan havasızlık uzun vadede gerekli önlem alınmazsa birçok organı etkileyerek ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. 

Sağlık

21.05.2024, 07:19

Havasız bir odada uyumak, havasız bir odada çalışmak ya da nefes alamadığınız kalabalık bir otobüse binmek tüm gününüzü mahvedebilir. 

Tıkanıklık nedeniyle baş ağrısı başlar, performans düşer ve konsantrasyon bozulur. 

Bu işaretler sizde de varsa bağımlı olabilirsiniz! Yemekten sonra deneyin Bu işaretler sizde de varsa bağımlı olabilirsiniz! Yemekten sonra deneyin Haberi Görüntüle

HAVASIZLIK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Uzman Nörolog Ekaterina Demyanovskaya da oksijen eksikliğinin başka neyi tehdit ettiğini ve bunun özellikle kimler için tehlikeli olduğunu anlattı.

Demyanovskaya bir apartman dairesinde, ofiste veya araç içinde nefes alma sırasında açığa çıkan karbondioksit konsantrasyonu arttığında ve oksijen içeriği azaldığında havasızlığın oluştuğunu kaydetti. 

Böyle bir ortamda kişi nefes almasının zorlaştığını, başının döndüğünü, cildinin soluklaştığını farkediyor ve kendini uykulu hissediyor. 

İşte tüm bunlar hipoksi yani oksijen açlığının ilk belirtileri. 

Bir fincan kahvenin bu yan etkilerini duyan yanına yaklaşmıyor! Beslenme uzmanları yazın asla önermiyor Bir fincan kahvenin bu yan etkilerini duyan yanına yaklaşmıyor! Beslenme... Haberi Görüntüle

Yürüyüşün şaşırtan bir faydası ortaya çıktı! O hastalığı çekenler hemen denesin Yürüyüşün şaşırtan bir faydası ortaya çıktı! O hastalığı çekenler hemen... Haberi Görüntüle

ORGANLAR BİLE ETKİLENİYOR

Bu durum organları da etkiliyor. 

Oksijen eksikliğini telafi etmeye çalışan solunum ve kardiyovasküler sistemler daha yoğun çalışmaya başlıyor: nefes alma hızlanıyor, kalp daha hızlı atmaya başlıyor, kan basıncı yükseliyor veya tam tersine keskin bir şekilde düşüyor. 

Bu da bayılmaya neden olabiliyor. 

Nörolog insan sağlığını gerçekten etkileyen ve bayılmaya yol açabilen ciddi hipoksinin, deniz seviyesinden en az 0,5-1 km yükseklikte dağlarda, yer altı madenlerinde veya çok küçük yerlerde geliştiğini belirtiyor. 

Günlük yaşamda bu tür durumlar genellikle mevcut değil.

Bu nedenle metroda, otobüste veya mağazada bayılma, başka nedenlerin sonucu olabiliyor. 

Tatiliniz zehir olmasın! Bu hastalıkların sebebi havuz suyu! Ateş, ağrı ve bulantıya yol açıyor Tatiliniz zehir olmasın! Bu hastalıkların sebebi havuz suyu! Ateş, ağrı... Haberi Görüntüle

60'ından önce kalp krizi geçirenleri bekleyen tehlike! İleriki yaşlarda o hastalık ihtimali yükseliyor 60'ından önce kalp krizi geçirenleri bekleyen tehlike! İleriki yaşlarda o... Haberi Görüntüle

TEMİZ HAVADA YÜRÜYÜŞ İYİ GELEBİLİR

Hipoksinin etkilerinden kurtulmak için genellikle temiz havada yavaş bir yürüyüş yapmak veya odayı uygun şekilde havalandırmak yeterli oluyor. 

Ancak bir kişinin düzenli olarak havasız bir odada uzun süre kalması gerekiyorsa kronik solunum yolu hastalıkları gelişebiliyor. 

Buna rinit, sinüzit, bronşiyal astım ve nörolojik hastalıklar da dahil.

Özellikle çocuklar, yaşlılar, hamileler, kalp ve damar hastalıkları, solunum organları, yüksek veya düşük tansiyonu olan kişilerin uzun süre havasız kalması oldukça tehlikeli.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading