Yandex Metrica

Erken ölüm riskini azaltan adım sayısı açıklandı! Kalp hastalıkları ve felç ihtimali düşüyor

Hareketli bir yaşam tarzının en ucuz ve kolay yolu yürüyüş yapmak. Üstelik bu aktivite hem sağlıklı hem de kilo vermeye yardımcı. Yapılan son araştırmalar ise 2 bin 200 adımın üzerinde atılan her adımın erken ölüm riskini azalttığını ortaya koyuyor. 

Sağlık

11.04.2024, 06:00

Yürüyüş yapmanın sağlığı olumlu etkilediğini herkes biliyor. 

Ancak kilo verme ve sağlıklı yaşam konusunda olması gereken adım sayısı ile ilgili farklı görüşler var. 

British Journal of Sports Medicine'de yayınlanan araştırma, günde 2 bin 200 adımın üzerindeki her ekstra adımın kalp hastalığı ve erken ölüm riskini azalttığını ortaya koyuyor. 

Üstelik yaklaşık 10 bin adıma kadar atılan her fazladan adım, kalan zamanın ne kadarının oturarak harcandığına bakılmaksızın bu riskleri azaltıyor. 

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

70 BİNDEN FAZLA KİŞİNİN VERİLERİ ANALİZ EDİLDİ

Sidney Üniversitesi'ndeki akademisyenler tarafından yürütülen çalışma kapsamında, 61 yaş civarında 70 binden fazla kişiden elde edilen veriler analiz edildi. 

Katılımcılar, egzersiz seviyelerini ölçmek için yedi gün boyunca bir ivmeölçer taktı. 

Yedi yıllık takip sonrasında bin 633 ölüm ve 6 bin 190 kalp krizi veya felç gibi kardiyovasküler olay kaydedildi.

Lens kullanırken bunu asla unutmayın! Gözü kör ediyor! İşte lensi yanlış kullanmanın hiç bilmediğiniz sonuçları Lens kullanırken bunu asla unutmayın! Gözü kör ediyor! İşte lensi... Haberi Görüntüle

EN BÜYÜK FAYDA KAÇ ADIMDA ELDE EDİLDİ?

Uzmanlara göre, en düşük erken ölüm riski günde 9 bin ila 10 bin 500 adım atan kişiler arasında.

Felç ve kalp krizinden kaçınma söz konusu olduğunda ise en düşük risk, günde yaklaşık 9 bin 700 adım atan kişilerde görüldü.

Günde 9 bin ila 10 bin 500 adım atmak erken ölüm riskini yüzde 39; kalp krizi veya felç riskini ise beşte bir oranında azalttı.

Menopoz sonrası bunu yaşarsanız hemen doktora gidin! Kanser ihtimali var Menopoz sonrası bunu yaşarsanız hemen doktora gidin! Kanser ihtimali var Haberi Görüntüle

FELÇ RİSKİNİ BİLE AZALTIYOR

Kalp hemşiresi Julie Ward konuyla ilgili söyledi: 

"Sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmenize ve kalp rahatsızlıkları geliştirme riskinizi ve felç riskinizi azaltmanıza yardımcı olmak için günlük fiziksel aktivitenin gerekli olduğunu biliyoruz. 

Bu umut verici yeni çalışmalar bize, günde 10 bin adıma ulaşmaya yönelik her adımın, ölüm ve kalp hastalığı riskini azaltmak açısından önemli olduğunu gösteriyor. 

Düşük aktivite seviyeleri bile felç riskini azaltabilir."

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

HAFTADA 150 DAKİKA EGZERSİZ YAPMALI

Ward herkesi haftada 150 dakika orta şiddette egzersiz yaparak kalp ve dolaşım sağlığı için aktif kalmaya davet etti.

"Bilgisayar ekranınızdan uzakta düzenli yürüyüş molaları verebilir, spor salonuna gidebilir, egzersiz derslerine katılabilir ve daha fazla adım atmak için otobüsten bir durak önce inebilirsiniz."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading