Yandex Metrica

Çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar... Yumurtlama dönemi hesaplamayı biliyor musunuz?

Çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar... Yumurtlama dönemi hesaplamayı biliyor musunuz?

Çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar, yumurtlama dönemlerini sık sık hesaplar. İki adet döngüsü arasındaki gün sayısı hesaplanarak bulunan bu dönemde hamilelik ihtimali artar. Peki yumurtlamanın gerçekleştiği nasıl anlaşılır?

Sağlık

09.05.2024, 14:57

Kadınlarda yumurtlama dönemi nedir? Yumurtlama dönemi belirtileri nelerdir? Yumurtlama dönemi nasıl hesaplanır? İşte cevaplar...

Hamilelik ihtimalinin arttığı yumurtlama (ovulasyon) dönemi, anne olmak isteyen kadınların sıkça hesapladığı bir aralık. İki adet döngüsü arasındaki gün sayısı ile bulunabilen yumurtlama sürecinde artan servikal mukus, sperm hücrelerinin daha uzun süre kadın vücudunda kalmasını sağlıyor. 

Son yılların güzellik uygulaması tehlike saçıyor! Kanserojen maddelerle dolu olduğu ortaya çıktı Son yılların güzellik uygulaması tehlike saçıyor! Kanserojen maddelerle dolu olduğu... Haberi Görüntüle

YUMURTLAMA GÜNLERİ NE ZAMANDIR? 

Gebeliğin gerçekleşme durumunu artıran yumurtlama günleri, adet dönemlerinin tam ortasına denk gelen 11. ve 16. günler arasındadır. Tabi ovulasyon döneminden önce ve sonraki 5 günlük süreçte de cinsel birliktelik yaşanması halinde gebelik gerçekleşebiliyor. 

Güzelleşmek isteyen bu meyveyi yesin! Cilt için en etkilisi oymuş Güzelleşmek isteyen bu meyveyi yesin! Cilt için en etkilisi oymuş Haberi Görüntüle

İŞTE YUMURTLAMA BELİRTİLERİ...

Peki bu dönem kendisini nasıl belli ediyor? Gebeliği etkileyen yumurtlama döneminde kadınlar karın ağrısı yaşayabiliyor. Servikal mukus adı verilen akıntı artıyor. Kanama ya da kahverengi lekelenmeler de görülebiliyor. Tat ve kokulara karşı hassasiyetin artması, şişlik, memelerde hassasiyet, rahim ağzı açıklığını artması ya da cinsel isteğin artması da yumurtlama döneminin geldiğini gösterebiliyor.

Çocuğun neden yandığına inanamayacaksınız! Uzmanlar aileleri uyarıyor Çocuğun neden yandığına inanamayacaksınız! Uzmanlar aileleri uyarıyor Haberi Görüntüle

YUMURTLAMA DÖNEMİ NASIL HESAPLANIR?

Yumurtlama, kadının bir sonraki adet döngüsüne 14 gün kala gerçekleşiyor. Mesela anne olmak isteyen kadın, eğer 23 günde bir adet görülüyorsa, 9. günde yumurtlama oluyor. İki adet arasında 35 gün varsa 35'ten 14'ü çıkarmak gerekiyor. Bu da kişinin gebelik için 21. günde ilişkiye girmesi gerektiğini gösteriyor. 

Bu dönem 4-5 gün devam edebiliyor. Yani 24 saat ile sınırlı kalmıyor. Zira sperm hücresi mukus miktarındaki artışın da yardımı ile kadınların vücudunda 4-5 güne kadar canlı kalabiliyor. 

Gebe kalmanın hangi zamanlarda daha kolay ve mümkün olduğunu anlamak için yumurtlama dönemlerinde bilmek gerekiyor. Bu sayede kişiler doğru zamanda cinsel bir birliktelik yaşayarak çocuk sahibi olabilme ihtimalini artırıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading