Yandex Metrica

Bu haber baba olmak isteyenleri ilgilendiriyor! Onları yiyenlerde sperm sayısı artıyor

Evlat sahibi olma hayali kuran erkekler kaliteli spermlere ulaşmak zorunda. Bunun yolu ise ilk etapta beslenmeden geçiyor. Yapılan araştırmalara göre fındık en etkili sperm artırıcı.

Sağlık

10.02.2024, 14:36

Çocuk sahibi olma şansınızı artırmak için hızlı ve lezzetli bir yaklaşım arıyorsanız, günlük rutininize kuruyemişleri dahil etmeyi düşünebilirsiniz.

Monash Üniversitesi'nden yakın zamanda yapılan bir araştırma,  beslenmeye kuruyemişlerin dahil edilmesinin, sperm kalitesini optimize ederek erkek doğurganlığını potansiyel olarak artırabileceğini ortaya çıkardı. 

Doğal müshil etkisi var! Bu meyveden iki tane yiyen tuvaletten çıkamıyor Doğal müshil etkisi var! Bu meyveden iki tane yiyen tuvaletten... Haberi Görüntüle

Image

Düşük ışıkta çalışanların sonu kötü! En önemli organda gerilemeye yol açıyor Düşük ışıkta çalışanların sonu kötü! En önemli organda gerilemeye yol... Haberi Görüntüle

HEM ERKEKLER HEM KADINLAR İNCELENDİ

İnceleme, hem erkeklerde hem de kadınlarda fındık ve doğurganlık arasındaki ilişkiye dair kanıtları inceleyen türünün ilk örneği olma özelliğini taşıyor. 

Araştırma kapsamında günde en az 60 gram kuruyemiş yiyen veya kuruyemiş tüketmeyen iki sağlıklı erkeğin verileri analiz edildi. Sonuçta, fındık yiyen erkeklerin sperm kalitesinin, yemeyen erkeklere göre daha iyi olduğu, ancak daha fazla sperme sahip olmadığını gösterdi. 

Yıllarca yanlış biliyormuşuz! Gece bu kuruyemişi yemek kilo aldırmıyormuş! Mışıl mışıl uyutuyor Yıllarca yanlış biliyormuşuz! Gece bu kuruyemişi yemek kilo aldırmıyormuş! Mışıl... Haberi Görüntüle

SPERM KALİTESİNİ ARTIRIYOR

Ekip fındık yiyen erkeklerin yemeyenlerden daha sağlıklı olmayabileceğini ancak yine de sperm kaliteleri üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirtti.

Uzmanlar özellikle kısırlığın dünya çapında üreme çağındaki çiftlerin yüzde 8-12'sini etkilediği göz önüne alındığında, bulguların hamile kalmaya çalışan çiftler için önemli çıkarımlar sağlayabileceğini ekledi.

Çocuğunuz küçük pil yutarsa hemen bal yedirin! İşte nedeni Çocuğunuz küçük pil yutarsa hemen bal yedirin! İşte nedeni Haberi Görüntüle

Image

Puro ve sigara kullananlarla ilgili ilginç araştırma! Sigara içenlerin vicdan duygusu... Puro ve sigara kullananlarla ilgili ilginç araştırma! Sigara içenlerin vicdan... Haberi Görüntüle

TÜP BEBEKTE BAŞARIYA ULAŞTIRIYOR

Öte yandan Akdeniz diyetinin bir parçası olan fındık tüp bebek tedavisi gören kadınlarda gebelik ve canlı doğum şansını arttırabilir. Ayrıca erkeklerin sperm kalitesinde önemli iyileşmeler görmek için günde yalnızca iki avuç fındık yemeleri gerekiyor.

Kalsiyum kaynağı olduğu için çok tüketiyoruz! O kahvaltılığın kilo vermeye engel olduğu ortaya çıktı Kalsiyum kaynağı olduğu için çok tüketiyoruz! O kahvaltılığın kilo vermeye... Haberi Görüntüle

FINDIK ŞİŞMANLATIR MI?

Birçok kişi kuruyemişlerin şişmanlattığını düşünüyor ancak araştırmalar, her gün 1-2 avuç fındık yiyen kişilerin, kuruyemiş yemeyenlere göre daha zayıf olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Kuruyemişler ayrıca sağlık için hayati önem taşıyan temel besin maddeleri olan tekli doymamış yağlar , antioksidanlar ve diyet lifi içerir " dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading