Yandex Metrica

Ayva tatlısı nasıl yapılır? Ayva tatlısı malzemeleri, püf noktaları ne?

Ayva tatlısı nasıl yapılır? Ayva tatlısı malzemeleri, püf noktaları ne?

Özellikle kış aylarında tercih edilen Ayva Tatlısı, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, hem lezzetli hem de düşük kalorili bir tatlıdır. MasterChef'in 23 Kasım'daki bölümünde, yarışmacılar Ayva Tatlısı'nı modern ve klasik tarifleriyle hazırlayacaklar. Peki Ayva tatlısı nasıl yapılır? Ayva tatlısı malzemeleri, püf noktaları ne?

Sağlık

08.02.2024, 09:26

Ayva Tatlısı, kış aylarında keyifle tüketilen bir lezzettir. Hafif ve düşük kalorili olması, sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için ideal bir tatlı seçeneği haline getirir. Ayva Tatlısı'nın püf noktaları ve tarifi, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Ayva tatlısı nasıl yapılır? Ayva tatlısı malzemeleri, püf noktaları ne?

Ölümcül hastalıkla ilgili korkutan tahmin! 2050 yılına kadar çoğu erkek buna yakalanacak Ölümcül hastalıkla ilgili korkutan tahmin! 2050 yılına kadar çoğu erkek... Haberi Görüntüle

Ürolog Akif Diri yatakta mutluluğun sırrını açıkladı: Mutfak tezgahından eksik etmeyin Ürolog Akif Diri yatakta mutluluğun sırrını açıkladı: Mutfak tezgahından eksik... Haberi Görüntüle

AYVA TATLISI MALZEMELERİ

Ayva Tatlısı yapmak için gerekli olan malzemeler şunlardır;

  • 5 adet orta boy ayva
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 4 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 çay bardağı su
Güzelleşmek isteyen bu meyveyi yesin! Cilt için en etkilisi oymuş Güzelleşmek isteyen bu meyveyi yesin! Cilt için en etkilisi oymuş Haberi Görüntüle

Libidonuz tavan yapacak! Antrenör Sofia Perdiki cinsel isteği artıran egzersizleri açıkladı Libidonuz tavan yapacak! Antrenör Sofia Perdiki cinsel isteği artıran egzersizleri... Haberi Görüntüle

AYVA TATLISI NASIL YAPILIR?

İlk olarak ayvaları iyice yıkayarak temizleyin. Kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarmaya özen gösterin, ancak ayvaların ortasını atmayın.

Orta boy bir tencereye ayvaları yerleştirin ve üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyin. Ayvaları yaklaşık 15-20 dakika kadar haşlayın. Haşlanan ayvaları daha sonra derin bir fırın tepsisine alın.

Hazırladığınız toz şeker, tarçın, karanfil karışımını ve suyu ayvaların üzerine dökün. Ardından önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Fırında yumuşayan ayvaları tepsiden alarak, isteğe bağlı olarak üzerine kaymak veya çekilmiş fındık ekleyerek servis edebilirsiniz. Bu lezzetli Ayva Tatlısı tarifi, özel anlarınızın tatlandırıcısı olacak.

Libidonuz tavan yapacak! Antrenör Sofia Perdiki cinsel isteği artıran egzersizleri açıkladı Libidonuz tavan yapacak! Antrenör Sofia Perdiki cinsel isteği artıran egzersizleri... Haberi Görüntüle

AYVA TATLISI PÜF NOKTALARI NELER?

Ayva tatlısı yaparken ayvanın çekirdeklerini bir kenara ayırın. Ayvaları kaynatırken içerisine çekirdekleri eklemek, tatlıya daha fazla lezzet ve kırmızı renk katmanın harika bir yoludur.

Ayrıca, ayvaları limon ile ovmanız, ayvaların kararmasını önleyerek tatlıyı daha çekici ve lezzetli hale getirecektir. Bu küçük püf noktaları, Ayva Tatlısı'nı daha özel ve lezzetli kılacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading