Yandex Metrica

5 saatten az uyumayın! Yetersiz uyumak bağışıklık sistemini zayıflatıyor, kansere kapı aralıyor!

5 saatten az uyumayın! Yetersiz uyumak bağışıklık sistemini zayıflatıyor, kansere kapı aralıyor!

Az uyumak sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olan az uyku, zihinsel becerilerin yavaşlamasına ve kilo alımına da yol açıyor. Uzmanlar yetişkin kişilerin ideal olarak 7 ila 8 saat arasında gece uykusu uyumasını öneriyor.

Sağlık

10.02.2024, 07:40

Az uyumak sağlığı nasıl etkiler? Az uykunun zararları nelerdir? Yetişkinler günde kaç saat uyumalı? İşte cevaplar...

Herkes zaman zaman uyku problemleri yaşayabilir ve yetersiz uyuyabilir. Ancak bu durum kronikleşirse sağlık problemleri kaçınılmaz olur.

Şeker ve işlenmiş gıda sevenleri bekleyen son! O hastalığın kesin suçlusu oldukları belirlendi Şeker ve işlenmiş gıda sevenleri bekleyen son! O hastalığın kesin... Haberi Görüntüle

YETERSİZ UYKU KANSER SEBEBİ

Uzmanlar tarafından sürekli biçimde yetersiz uyku uyumak, çeşitli kanser türleri ve diyabet riski ile ilişkilendiriliyor. Yetersiz uyku uyumak meme kanseri, kolorektal kanser ve prostat kanseri ile ilişkilendiriliyor.

Yapılan çalışmalara göre ise en düşük ölüm oranları 7 saat ve üzeri gece uykusu uyuyan kişilere ait. 5 saatten az ve 9 saatten daha fazla süreli gece uykusu kalp için iyi değil. Bu durum daha az uyku koroner kalp hastalığı geliştirme ve felç geçirme olasılığını büyük ölçüde arttırıyor.

Beyaz ekmeği işte bundan dolayı yememelisiniz! Çok kritik bir hastalığa zemin hazırlıyor Beyaz ekmeği işte bundan dolayı yememelisiniz! Çok kritik bir hastalığa... Haberi Görüntüle

5 SAATTEN AZ UYUMAK OBEZİTEYE YOL AÇIYOR

Yapılan çalışmaya göre 20 yaş üstü yetişkilerden 5 saatten az uyku uyuyan kişiler en yüksek obezite oranına sahip. Bu oran gece başına 7-8 saat uyku uyuyan yetişkilerde en düşük seviyede gözlemlenmiş.

Öte yandan uykusuzluktan belki de en çok etkilenen organ beyin. 1 gece uykusunu atlamak bile biliş düzeyi üzerinde ciddi olumsuzluklara neden olabilir. Hafıza problemleri, karar verme, becerileri akıl yürütme becerileri, problem çözme becerileri uykusuzluktan etki gören becerilerden bazıları.

Çocuğunuz küçük pil yutarsa hemen bal yedirin! İşte nedeni Çocuğunuz küçük pil yutarsa hemen bal yedirin! İşte nedeni Haberi Görüntüle

GÜNDE 7-8 SAAT UYUMAK LAZIM

Uzmanlar yetişkin kişilerin ideal olarak 7 ila 8 saat arasında gece uykusu uyumasını öneriyor. Günlük gece uykusu süresinin 5 saatin altına düşmemesi gerekiyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading