Yandex Metrica

Katliam terörist kamerasında! En uzun 91 saniye: DEAŞ neden Rusya'ya saldırdı?

Dünya Rusya'da gerçekleşen terör saldırısı ile şoke olurken, Deaş terör örgütü kendi haber ajansı üzerinden konser salonunda katliam yapan teröristlerden birinin kaydettiği görüntüyü de yayınladı. Kan donduran 91 saniyede dört saldırgan da açıkça göründü.

Dünya

21.04.2024, 07:52

Rusya lideri Vladimir Putin, konser salonunda katliam gerçekleştiren tüm saldırganların yakalandığını söyledi. Putin, "Barbarca bir terörist saldırı" olarak nitelediği olayın planlanmasında yer alan herkesin tespit edileceğini ve cezalandırılacağını belirtti.

The Jerusalem Post'tan yalanlama: İran'a düzenlenen saldırıyı İsrail gerçekleştirmedi! The Jerusalem Post'tan yalanlama: İran'a düzenlenen saldırıyı İsrail gerçekleştirmedi! Haberi Görüntüle

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Saldırganların Ukrayna’ya doğru seyahat ederken yakalandığını aktaran Rusya lideri, bu konuda herhangi bir kanıt sunmadı. Aralarında saldırıyı gerçekleştiren dört kişinin de bulunduğu 11 kişi, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından gözaltına alındı. Ülkenin en popüler büyük konser salonlarından birinin de bulunduğu Crocus Belediye Salonu'nu hedef alan saldırıyı, terör örgütü DEAŞ Telegram kanalı üzerinden üstlendi.

İşgalci İsrail katliama devam ediyor: Refah'ta 4'ü çocuk 7 Filistinli sivil öldürüldü İşgalci İsrail katliama devam ediyor: Refah'ta 4'ü çocuk 7 Filistinli... Haberi Görüntüle

EN UZUN 91 SANİYE

Dahası, terör örgütü kendi haber ajansı üzerinden konser salonunda katliam yapan teröristlerden birinin kaydettiği görüntüyü de yayınladı. 91 saniye uzunluğundaki kan donduran kayıtta teröristlerin binaya girişi, ateş açması ve yaralı bir kurbanın öldürülmesi yer alırken, görüntülerde dört saldırgan da açıkça göründü.

Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek duyurdu Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek... Haberi Görüntüle

TERÖRİSTLERİN RAHATLIĞI DİKKAT ÇEKTİ

Teröristlerin kıyafetleri görgü tanıklarının çektiği videolarla eşleşirken, görüntüde ayrıca katillerin hiç acele etmediği dikkat çekti. Yayınlanan videoda teröristlerin kurbanların bazılarının başlarını kestiğini de yer aldı.

Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Haberi Görüntüle

NEDEN RUSYA'YA SALDIRDILAR?

Terör örgütü DEAŞ'ın daha önce ilgisi olmayan saldırıları da üstlendiği biliniyor fakat ABD ellerindeki bilgilerin, saldırının DEAŞ tarafından düzenlendiğini gösterdiğini açıkladı. BBC'den Will Vernon, radikal grupların onlarca yıldır Kafkasya’da Rusya’ya karşı savaştığını, söz konusu grupların bir kısmının Suriye’de iç savaş başlayınca DEAŞ'a katılmak için oraya gittiğini hatırlatıyor. 

Suriye hükümetini destekleyen Rusya da o gruplarla Suriye’de çatışmaya devam etti. Uzmanlara göre Kuzey Kafkasya'daki bazı gruplar, DEAŞ'a bağlılıklarını açıkladı. 2015’te Mısır’ın Sina Yarımadası üzerinde bir Rus uçağı bombayla patlatılmış, saldırıda çoğu Rus turist 224 kişi hayatını kaybetmiş, saldırıyı da DEAŞ üstlendi. 2017’de St. Petersburg metrosuna düzenlenen ve 15 kişinin hayatını kaybettiği bombalı bir saldırı da benzer gruplar tarafından üstlenildi.

Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de verin! Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de... Haberi Görüntüle

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

24 Mart’ta edilen bir günlük 'Milli Yas’ nedeniyle İstanbul'daki Rusya Başkonsolosluğunda ve diğer temsilciliklerinde bayraklar yarıya indiriliyor.

Habere Tepki Ver

1

0

1

1

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading