Yandex Metrica

Mehmetçik NATO görevinde: Kosovalı askerlere keskin nişancı eğitimi verildi

Mehmetçik NATO görevinde: Kosovalı askerlere keskin nişancı eğitimi verildi

Kosova'da NATO görevi kapsamında bulunan Türk askeri Kosova Güvenlik Gücü (FSK) askerlerine yönelik keskin nişancı eğitimi verdi. 

Dünya

02.05.2024, 23:27

Kosova Güvenlik Gücü tarafından yapılan açıklamada "Türkiye, mesleki ve teknik kapasitelerin geliştirilmesinde FSK'ye yardımcı olmakta ve böylece FSK'nin misyonunu yerine getirmesine katkıda bulunmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Rusya Orlan-10 dronlarını Çingenelere kaptırdı: Demir yığını sandılar kamyonete attılar Rusya Orlan-10 dronlarını Çingenelere kaptırdı: Demir yığını sandılar kamyonete attılar Haberi Görüntüle

2009'DA KURULDU

FSK yani Kosova Güvenlik Gücü, 2009'da Kosova ve sınır ötesinde kriz yönetim operasyonlarını sağlaması, ülkede sivil savunma operasyonlarında ve doğal afetler ile diğer acil durumlarda görev yapması amacıyla kuruldu. Başta silahsız olan FSK, 2018 yılında yapılan yasal değişiklikle silahlı kuvvetlere dönüştürülmeye başlandı. Bu sürecin 10 yıl sürmesi bekleniyor. 

Netanyahu'nun sonu geliyor: İsrailliler ayaklandı! İstifasını istiyorlar Netanyahu'nun sonu geliyor: İsrailliler ayaklandı! İstifasını istiyorlar Haberi Görüntüle

TÜRK ASKERİ 1999'DAN BERİ KOSOVA'DA

1999'dan bu yana Kosova'da KFOR bünyesinde görev yapan Türk askeri, FSK'nin silahlı kuvvetlere dönüştürülme sürecine çeşitli katkılarda bulunuyor.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading