Yandex Metrica

Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek duyurdu

Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek duyurdu

Bu yıl başka bir özel kozmik olay gerçekleşecek ve NASA'ya göre bu, "hayatta bir kez karşınıza çıkacak bir izleme fırsatı" olabilir. Bu olay Dünya'dan 3000 ışıkyılı uzaklıktaki bir yıldız sisteminde yer alan bir nova patlamasıdır ve gökbilimciler bunun 2024 yılında "çıplak gözle" görülebileceğini tahmin ediyor.

Dünya

25.04.2024, 00:57

NASA'nın Huntsville, Alabama'daki Marshall Uzay Uçuş Merkezi'ndeki NASA Meteoroid Çevre Ofisi (MEO) sorumlusu Bill Cooke, "Ne yazık ki, tutulmayı bildiğimiz gibi bunun zamanlamasını da bilmiyoruz, ama bu gerçekleştiğinde, hatırlayacağınız bir şey olacak." dedi.

Uluslararası Adalet Divanı'ndan soykırım destekçisi Almanya duyurusu: Karar yarın açıklanacak Uluslararası Adalet Divanı'ndan soykırım destekçisi Almanya duyurusu: Karar yarın açıklanacak Haberi Görüntüle

ALEVLİ YILDIZ

"Alevli yıldız" olarak adlandırılan T Coronae Borealis, galakside bilinen 10 tekrarlayan novadan biridir.

Cooke, "Tipik bir nova, güneşten daha büyük bir kırmızı dev gibi bir yıldız ve yaklaşık olarak Dünya büyüklüğünde bir yıldız olan beyaz bir cüceden oluşur" dedi. 

“Ve o kırmızı dev, o beyaz cücenin yüzeyine malzeme döküyor. Birbirlerinin yörüngesinde dönüyorlar ve birbirlerine çok yakınlar.” diyen Cooke, beyaz cücenin yüzeyine yeterli miktarda malzeme döküldüğünde, sıcaklığın o kadar yükseldiğini ve beyaz cücenin yüzeyinde termonükleer bir pist başlattığını açıkladı. 

Cooke, "Bu gerçekleştiğinde, beyaz cüce tüm bu materyali uzaya fırlatır ve çok parlak hale gelir, daha önce olduğundan yüzlerce kat daha parlak" dedi ve ekledi. "Eğer bize yakınsa veya göreceli olarak yakınsa, gökyüzümüzde yeni bir başlangıcın belirdiğini göreceğiz." 

Gazze'nin ahı tuttu! Irkçı Bakan Itamar Ben-Gvir trafik kazası geçirdi Gazze'nin ahı tuttu! Irkçı Bakan Itamar Ben-Gvir trafik kazası geçirdi Haberi Görüntüle

79 YILDA BİR GÖRÜLÜYOR

Cooke, bu yıldızın daha önce görebilmek için bir teleskopa ihtiyaç duyabileceğini, ancak birdenbire çıplak gözle görülebilecek bir parlaklığa dönüşeceğini açıkladı.

Cooke, "T Coronae Borealis, yığınını bir kez patlatmadığı için alışılmadık bir durum" dedi.

79 yılda bir görülen doğa olayı en son 1946 yılında görülmüştü.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading