NASA'nın Huntsville, Alabama'daki Marshall Uzay Uçuş Merkezi'ndeki NASA Meteoroid Çevre Ofisi (MEO) sorumlusu Bill Cooke, "Ne yazık ki, tutulmayı bildiğimiz gibi bunun zamanlamasını da bilmiyoruz, ama bu gerçekleştiğinde, hatırlayacağınız bir şey olacak." dedi.
Almanya'da büyük gerileme: 2021'den beri en düşük seviyesindeALEVLİ YILDIZ
"Alevli yıldız" olarak adlandırılan T Coronae Borealis, galakside bilinen 10 tekrarlayan novadan biridir.
Cooke, "Tipik bir nova, güneşten daha büyük bir kırmızı dev gibi bir yıldız ve yaklaşık olarak Dünya büyüklüğünde bir yıldız olan beyaz bir cüceden oluşur" dedi.
“Ve o kırmızı dev, o beyaz cücenin yüzeyine malzeme döküyor. Birbirlerinin yörüngesinde dönüyorlar ve birbirlerine çok yakınlar.” diyen Cooke, beyaz cücenin yüzeyine yeterli miktarda malzeme döküldüğünde, sıcaklığın o kadar yükseldiğini ve beyaz cücenin yüzeyinde termonükleer bir pist başlattığını açıkladı.
Cooke, "Bu gerçekleştiğinde, beyaz cüce tüm bu materyali uzaya fırlatır ve çok parlak hale gelir, daha önce olduğundan yüzlerce kat daha parlak" dedi ve ekledi. "Eğer bize yakınsa veya göreceli olarak yakınsa, gökyüzümüzde yeni bir başlangıcın belirdiğini göreceğiz."
Pakistan'da Maymun Çiçeği vakası artıyor: Acil durum ilan edildi79 YILDA BİR GÖRÜLÜYOR
Cooke, bu yıldızın daha önce görebilmek için bir teleskopa ihtiyaç duyabileceğini, ancak birdenbire çıplak gözle görülebilecek bir parlaklığa dönüşeceğini açıkladı.
Cooke, "T Coronae Borealis, yığınını bir kez patlatmadığı için alışılmadık bir durum" dedi.
79 yılda bir görülen doğa olayı en son 1946 yılında görülmüştü.
Yorum Yaz