Yandex Metrica

Darbe girişiminin ardından kayıplara karışmıştı: Ordudan atılan general Afrika'da görüntülendi!

Darbe girişiminin ardından kayıplara karışmıştı: Ordudan atılan general Afrika'da görüntülendi!

Wagner isyanı ile görevden alınan ve bir süredir ortalardan kaybolan Hava ve Uzay Kuvvetleri Komutanı Sergey Surovikin Afrika'da görüntülendi. Yevgeny Prigozhin'in müttefiki olarak kabul edilen ve geçen sene Haziran ayındaki kısa isyanından sonra bileti kesilen Sergei Surovikin'in yeni görüntüleri gün yüzüne çıktı.

Dünya

16.05.2024, 15:09

Bir süre Ukrayna'daki Rus askerlerinin eğitiminden sorumlu olan ve daha sonra Wagner'inin müttefiki olarak kabul edilen ve milislerin Haziran ayındaki kısa isyanından bu yana kamuoyunda görülmeyen Rus general Sergei Surovikin Afrika'da görüntülendi. 

Biden ilk kez sağlık durumuyla ilgili konuştu! Adaylıktan çekilecek mi? Biden ilk kez sağlık durumuyla ilgili konuştu! Adaylıktan çekilecek mi? Haberi Görüntüle

ORDUDAN KOVULAN GENERAL AFRİKA'DA

Oldukça zayıfladığı ve sakal bıraktığı görülen Sergei Surovikin'in Afrika'daki Wagner faaliyetlerine öncülük ettiği iddiaları ortaya atılsa da konuya ilişkin kesin bir delil sunulmadı. 

Hatırlanacağı üzere General Sergei Surovikin geçtiğimiz yılın Eylül ayında uzun süre gözlerden uzak kalmış ve daha sonra Rus gazeteci ve Vladimir Putin'in bir zamanlar patronunun kızı olan Ksenia Sobchak objektiflerine yakalanmıştı.

Eylül ayında servis edilen görüntülerde Surovikin'in karısı Anna'ya benzeyen bir kadınıla beraber yürüdüğü görülüyordu. New York Times'ın haberine göre , adı açıklanmayan ABD'li yetkililer Surovikin'in serbest bırakılmış gibi göründüğünü ancak hareketinin kısıtlanıp kısıtlanmadığının net olmadığını ifade etmişti.

Surovikin en son isyanın çıktığı gün halkın önünde, isyancı paralı askerlere durmaları çağrısında bulunduğu bir videoda ile Rusya'da görüntülenmişti.

Rus general Sergei Surovikin Afrika

Rus general Sergei Surovikin Afrika

Batı Şeria'da baskın: 11 Filistinli gözaltına alındı! Batı Şeria'da baskın: 11 Filistinli gözaltına alındı! Haberi Görüntüle

BİRÇOK KOMPLO TEORİLERİ ÜRETİLDİ

Bir dönem Surovikin'in ev hapsine alındığı, sorguya çekildiği ve hatta kötü şöhretli Lefortovo hapishanesine konulduğu söyleniyordu.

Rusya'nın Suriye'deki iç savaşa askeri müdahalesi sırasında “Suriye Kasabı” lakabını kazanan Surovikin, kısa süreliğine Moskova'nın Ukrayna'daki savaş çabalarından sorumluydu. Geçtiğimiz ay Surovikin, Prigozhin'in Haziran ayındaki başarısız isyanının ardından bir askeri komutanın şimdiye kadarki en üst düzey görevden alınmasıyla Rus havacılık kuvvetleri komutanlığından alındı.

New York Times'ın haberine göre , adı açıklanmayan ABD'li yetkililer Surovikin'in serbest bırakılmış gibi göründüğünü ancak hareketinin kısıtlanıp kısıtlanmadığının net olmadığını söyledi .

Netanyahu'nun can dostu Scholz'dan skandal sözler: 'Boykot taleplerini iğrenç buluyorum' Netanyahu'nun can dostu Scholz'dan skandal sözler: 'Boykot taleplerini iğrenç buluyorum' Haberi Görüntüle

WAGNER'İN PLANLARINI BİLYORDU İDDİASI

Prigozhin'in, Rusya savunma bakanlığındaki Wagner milislerinin müttefiki olarak görülen Surovikin'e verdiği kamuoyu desteği, kendisinin veya diğer üst düzey komutanların isyana yardım edip etmediği veya en azından Prigozhin'in planları hakkında önceden bilgi sahibi olup olmadığı konusunda soruları gündeme getirmişti.

Prigozhin, Wagner paralı askerlerinin kısa süreliğine güneydeki Rostov şehrinin kontrolünü ele geçirip Moskova'ya doğru ilerlediği Rus askeri komutanlarına karşı başarısız bir isyan düzenledikten iki ay sonra, 23 Ağustos'ta iş jeti düştüğünde öldü.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading