Yandex Metrica

116 asker bir dakika içinde öldü: ATACMS füzeleri bir taburu yok etti

Ukrayna birlikleri ABD ordusunun yolladığı yeni ATACMS füzelerini kullanarak Rus askerlerini toplu halde öldürdü. Ukrayna doğusunda işgalcilerin elindeki Luhansk'ta bulunan Kuban bölgesinde Rusların eğitim sahası HIMARS bataryasından ateşlenen ATACMS füzesiyle vuruldu. 

Dünya

17.05.2024, 00:37

Harp başlığında misket bombaları bulunan füzelerin 3 tanesi bir dakika içerisinde tam anlamıyla katliama yol açtı. Ardı ardına patlayan ve geniş bir bölgeyi etkileyen irili ufaklı misket bombaları, en az 116 Rus askerinin ölümüne yol açtı. 

Taktik savaşları! Trump'a suikast girişimi seçim verilerini değiştirdi: Hangi aday önde? Taktik savaşları! Trump'a suikast girişimi seçim verilerini değiştirdi: Hangi aday... Haberi Görüntüle

116 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Telegram'da dolaşıma sokulan videoda eğitim yapan yüzlerce Rus askerinin ATACMS füzeleri ile vurulduğu görünlüyor. Aktarılan ilk bilgilere göre Ukrayna saldırısında hayatını kaybeden Rus askerlerinin sayısı 116 olarak belirtildi. Ukrayna ve Rus yetkililerden konuya dair henüz bir açıklama gelmezken, eğitim kampına doğru çok sayıda ekibin gittiği yerel halk tarafından doğrulandı.

Dehşet anları bölgede uçmakta olan bir Ukrayna dronu tarafından saniye saniye kaydedildi. Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntüler savaşın acımasız yüzünü bir kez daha ortaya koymasının yanında, Rusların yaşadığı kaybın boyutunu da gözler önüne serdi. 

Koca bir ülke neredeyse sular altında kaldı: Acı tablo! 40 can kaybı, 347 yaralı! Koca bir ülke neredeyse sular altında kaldı: Acı tablo! 40... Haberi Görüntüle

MENZİL SINIRI ORTADAN KALKTI

2024 yılı itibariyle cephe hattında her gün 700 ilâ 1000 arasında asker kaybeden Rusya'nın Ukrayna savaşındaki toplam kayıpları 500 bini geçti. Ukrayna kaynakları, 1 Mayıs itibariyle son 24 saatte öldürülen Rus askerinin sayısını 1250 olarak duyurdu. Onlarca ülkeden paralı askerler kullanan Moskova, bu devasa kaybı telafi etme konusunda sıkıntı yaşamıyor. 

Amerikan yönetimi Joe Biden'ın mart ayındaki kararıyla birlikte Ukrayna'ya verilen ATACMS füzeleri konusunda 160 kilometre menzil sınırını ortadan kaldırmış ve 300 kilometrelik füzelerin sevkiyatına başlamıştı. Biden'ın 300 milyon dolarlık şahsi ödeneğini Ukrayna'ya askerî yardım için kullandığı ortaya çıkmış ve sonrasında da 61 milyar dolarlık paket ABD Kongresi'nde onaylanmıştı. 

ATACMS füzeleri

ATACMS füzeleri

GPS güdümlü yüksek hassasiyetli karadan karaya topçu füzesi, yere inmeden patlayan ve geniş bir alanda zırhlı araçları bile delebilen parçacık etkisiyle toplu ölümlere yol açabiliyor. Ukrayna askerleri, 2023 yılı sonlarında ATACMS füzesinin MGM-140A Blok-1 modeliyle Rus askerlerine intikal esnasında saldırmış ve kamyonetlerde bulunan onlarca asker toplu halde öldürülmüştü. 

ABD'nin son dönemde Ukrayna'ya yolladığı ATACMS füze başlıklarının M57A1, M48, M39A1, M74, M39A1 Blok-1A ve MGM-164A Blok-2 olduğu sanılıyor. Hedef bölgeyi 300 kilometre menzile kadar etkili biçimde vurabilen bu füzeler misket bombası başlıklarına sahip olabildiği gibi, kimisi de her başlıkta 182 bin adet zırh delici çelik parça barındırıyor.

Rus istihbaratı açıkladı: Moskova'da bombalı saldırıya karışan şüphelinin iadesi tamamlandı Rus istihbaratı açıkladı: Moskova'da bombalı saldırıya karışan şüphelinin iadesi tamamlandı Haberi Görüntüle

SAATLER ÖNCE DE RUSLAR VURMUŞTU

Bu saldırıdan saatler önce ise Rusya, Ukrayna ordusunun güneydeki karargahını vurduğunu açıklamıştı. Reuters'e göre Rusya savunma bakanlığı, Rus ordusunun Ukrayna ordusunun güney grubunun Odesa limanındaki komuta karargahına saldırdığını bildirdi. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakanlık, "Ukrayna silahlı kuvvetlerinin güney grubunun operasyonel komuta merkezi operasyonel ve taktik havacılık, füze kuvvetleri ve topçu tarafından vuruldu" ifadelerini kullandı.

Bakanlık saldırıyla ilgili daha fazla ayrıntı verilmedi ancak Rus kuvvetlerinin tüm cephe hattı boyunca pozisyonlarını iyileştirdiği belirtildi.

Ukraynalı savcılar, Odesa'da bir gecede düzenlenen saldırıda konut binalarının ve sivil altyapının hasar gördüğünü söylerken , Güney askeri komutanlığı idari ve konut binalarının, tıbbi ve eğitim kurumlarının vurulduğunu söyledi.

Habere Tepki Ver

1

4

1

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading