Yandex Metrica

Uluslararası Adalet Divanı'ndan soykırım destekçisi Almanya duyurusu: Karar yarın açıklanacak

Uluslararası Adalet Divanı'ndan soykırım destekçisi Almanya duyurusu: Karar yarın açıklanacak

Latin Amerika ülkesi Nikaragua’nın, soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına siyasi, mali ve askeri destek sağlayarak "soykırım işlemesini kolaylaştırdığı" gerekçesiyle Almanya aleyhine açtığı davada karar günü belli oldu. Uluslararası Adalet Divanı Almanya hakkındaki kararını yarın açıklayacak.  

Dünya

08.05.2024, 09:34

Nazi Almanyası döneminde katledilen milyonlarca Yahudi'nin diyetini Gazze'deki sivillere ödetmeye çalışan İsrail, Almanya'nın desteğini arkasına alarak Gazze'de soykırımı devam ettiriyor. 

Uluslararası Adalet Divanı (UAD) Nikaragua’nın İsrail'e soykırım için sınırsız destek sağlayan Almanya hakkında davada kararını yarın açıklayacak. 

Gazze Kasabı Netanyahu'dan Refah açıklaması: Müzakere heyetine talimat verdi Gazze Kasabı Netanyahu'dan Refah açıklaması: Müzakere heyetine talimat verdi Haberi Görüntüle

ALMANYA HAKKINDA KARAR YARIN AÇIKLANACAK

UAD'den yapılan açıklamada, Nikaragua'nın Almanya aleyhine 1 Mart'ta açtığı davada, ihtiyati tedbir taleplerine ilişkin kararın yarın TSİ 16.00'da ilan edileceği duyuruldu.

Divan Başkanı Lübnanlı Yargıç Nawaf Salam tarafından okunacak kararda, davanın esasına ilişkin kesin hüküm verilinceye kadar geçecek sürede, Almanya'nın İsrail'e yaptığı silah sevkiyatını durdurmasını isteyen Nikaragua'nın geçici tedbir talepleri hükme bağlanacak.

Mısır medyası Gazze'de ateşkes için ümit verdi: 'Somut ilerleme var' Mısır medyası Gazze'de ateşkes için ümit verdi: 'Somut ilerleme var' Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Nikaragua, İsrail'in Gazze'deki soykırımına siyasi, mali ve askeri destek vermekle suçladığı Almanya aleyhinde Uluslararası Adalet Divanında dava açmıştı.

Nikaragua, 8 Nisan'daki duruşmalarda, Almanya'nın uluslararası hukuku dört şekilde ihlal ettiğini öne sürdü.

Nikaragua, ilk olarak Almanya'nın, İsrail'e verdiği askeri, siyasi ve mali destekle Gazze'de soykırım işlenmesini kolaylaştırdığını ve Soykırım Sözleşmesi'ne aykırı hareket ettiğini belirtti.

Almanya'nın İsrail'e en çok silah tedarik eden ikinci ülke olduğunu kaydeden Nikaragua’nın avukatları, Almanya’nın aynı zamanda İsrail'e verdiği bu mühimmatların Gazze'deki soykırımda kullanıldığını bilmemesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Loading