Yandex Metrica

Gazze'de şiddetli çatışmalar! Filistinli gruplar, İsrail'e ait askeri araçları hedef aldı: Çok sayıda asker öldürüldü

Gazze'de şiddetli çatışmalar! Filistinli gruplar, İsrail'e ait askeri araçları hedef aldı: Çok sayıda asker öldürüldü

Gazze'deki direniş tüm kararlılığıyla sürüyor. İşgal devletine karşı topraklarını savunan Filistinli gruplar 12 aracı vurduğunu duyurdu.

Dünya

17.05.2024, 22:58

Gazze'de İsrail'e karşı gösterdiği direnişle topraklarını savunan Filistinli gruplardan İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri açıklama yaptı. Açıklamada Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah ile kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nın doğusunda İsrail ordusuyla şiddetli çatışmalara girildiği belirtildi. 

Çatışma hattında Ukrayna piyadesinin bir günü: Savaş bitse de eve gidemem, yoksa peşimizden gelirler Çatışma hattında Ukrayna piyadesinin bir günü: Savaş bitse de eve... Haberi Görüntüle

12 ARAÇ VURULDU

Çıkan çatışmalarda İsrail ordusuna ait 7 tank, 4 buldozer ve 1 adet de ne olduğu açıklanmayan askeri aracın hedef alındığı duyuruldu. 

Bu arad Cibaliya'ya saldıran İsrail askerlerine İHA'yla anri-personel füze atan Filistinli gruplar, bir eve sızmaya çalışan bir özel kuvveti de patlayıcı cihaz ile hedef aldı ve ardından özel kuvvet unsurlarını infaz etti. Yine aynı bölgede binaların üzerine çıkan 2 İsrailli keskin mişancı ve Refah'ta 1 İsrail askerinin öldürüldüğü bildirildi.

Simpsonlar'ın yeni kehaneti! ABD Başkanı Kamala Harris mi olacak? Simpsonlar'ın yeni kehaneti! ABD Başkanı Kamala Harris mi olacak? Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 35 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 78 binden fazla yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

3

1

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading