Yandex Metrica

İşgalci İsrail katliama devam ediyor: Refah'ta 4'ü çocuk 7 Filistinli sivil öldürüldü

İşgalci İsrail katliama devam ediyor: Refah'ta 4'ü çocuk 7 Filistinli sivil öldürüldü

İsrail, Gazze'de 7 Ekim'den beri sürdürdüğü katliamlarına bir yenisini daha ekledi. İşgal ordusu Gazze'nin güneyinde buluna Refah kentinde bir evi bombaladı. Saldırıda 4'ü çocuk olmak üzere 7 Filistinli sivil hayatını kaybetti.

Dünya

17.04.2024, 15:58

İşgalci İsrail ordusu Gazze'deki sivil katliamına ara vermeden devam ediyor. Soykırım ordusu bu kez Gazze'nin güneyinde bulunan Refah'taki Yebna Mülteci Kampı'nda "Ebu el-Hunud" ailesine ait evi hedef aldı. Edinilen bilgiye göre İsrail ordusunun bombardımanında 4'ü çocuk olmak üzere 7 Filistinli yaşamını yitirdi. Cenazeler, Kuveyt Hastanesi'ne getirilirken görgü tanıkları saldırının olduğu bölgede yerinden edilmiş birçok Filistinlinin bulunduğunu ve büyük bir yıkımın yaşandığını belirtti.

Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Haberi Görüntüle

REFAH'TA DURUM

İsrail'in 7 Ekim'de başlattığı saldırılar sonucu 2,3 milyon nüfuslu Gazze'de 1,9 milyon kşişi yerinden edildi. Yerinden edilenlerin çok önemli bir kısmı İsrail tarafından "güvenli bölge" olarak tarif edilen Refah kentine sığındı.

Mısır sınırındaki Refah'ta 7 Ekim öncesi 280 bin kişi yaşıyordu. İsrail'in saldırılarından kaçanların gelmesiyle kentin nüfusu kısa sürede 5 kattan fazla artarak 1,5 milyona dayandı. Buraya sığınan Filistinliler İsrail'in havadan yaptığı saldırılarla karşı karşıya kalırken aynı zamanda altyapı eksikliğinden dolayı hastalıklarla da boğuşuyor. Derme çatma yapılarda yaşam mücadelesi veren Filistinliler, İsrail'in kara saldırısı başlatması halinde sığındıkları son yeri de kaybedecek. 

Türkiye ile ABD arasında kritik zirve: Terörle mücadele istişareleri yapıldı Türkiye ile ABD arasında kritik zirve: Terörle mücadele istişareleri yapıldı Haberi Görüntüle

GAZZE'DE SON DURUM

İşgalci İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yan ageçen 193 günde 33 bin 843 Filistinliyi katletti. Öldüürlen Filistinlilerin 14 bin 500'ü çocuklardan, 9 bin 560'ı ise kadınlardan oluşuyor. Saldırılarda 76 bin 575 kişi ise yaralandı. Enkaz altında ulaşılamayan binlerce kişinin olduğu tahmin ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading