Yandex Metrica

ABD'de yeni bir George Floyd vakası: Polis şiddetine maruz kalan siyahi Amerikalı nefessiz kalarak öldü

ABD'de yeni bir George Floyd vakası: Polis şiddetine maruz kalan siyahi Amerikalı nefessiz kalarak öldü

ABD'de Frank Tyson adındaki siyahi bir kişi, elleri arkadan kelepçeliyken polisin boynuna bastırması sonucu nefessiz kalarak öldü. Bu olay 2020 yılında benzer bir şekilde yaşamını yitiren George Floyd'un ölümünü hatırlattı.

Dünya

29.04.2024, 14:17

ABD'de polis şiddeti devam ediyor. Ohio eyaletinde poliisn gözaltına alıken şiddet uyguladığı 53 yaşındaki Frank Tyson, nefessiz kalarak hayatını kaybetti. Tyson'un elleri arkadan kelepçeliydi.

Olaya ait görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayılırken Tyson'ın özellikle polise defalarca "Beni öldürmeye çalışıyorlar" dediği anlar kullanıcılar tarafından binlerce kez paylaşıldı. Yüzüstü yatırıldığı ve ters kelepçe takıldığı halde Tyson'ın boynuna bastırılarak öldürülmesi 2020'deki George Floyd olayını hatırlattı. 53 yaşındaki siyahi Amerikalının çok defa "Nefes alamıyorum" demesine polislerin herhangi bir tepki vermemesi kullanıcılar tarafından öfkeyle karşılandı. 

Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce mülteci deport edilecek Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce... Haberi Görüntüle

KALP MASAJI HAYATA DÖNDÜREMEDİ

Frank Tyson, birkaç dakika sonra ise hareketsiz kaldı. Polisin kalp masajı yapması ise çoktan ölmüş olan Tyson'ı hayata döndürmeye yetmedi. Olaya karışan polisler soruşturma için açığa alındı. 

2020 yılında siyahi Amerikalı George Floyd polis şiddeti sonucunda hayatını kaybetmiş, olayın ardından ülke geneline yayılan büyük gösterilerde ABD'deki ırkçılık ve polis şiddeti haftalarca protesto edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading