Yandex Metrica

Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce mülteci deport edilecek

Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce mülteci deport edilecek

"Tekneleri durdurun" sloganları Britanya'daki göç karşıtları için bir mitinge dönüşütü. Britanya Parlamentosu sığınmacıların Ruanda'ya sınır dışı edilmesini öngören tartışmalı yasayı kabul etti. İngiltere yüzbinlerce mülteciyi deport etmeye hazırlanıyor.

Dünya

02.05.2024, 22:11

İngiltere'yi karıştıran "Tekneleri durdurun, mültecileri yollayın" mitingleri karşılığını buldu.  İngiltere yüzbinlerce mülteciyi deport etmeye hazırlanıyor.

İngiliz milletvekilleri, Başbakan Rishi Sunak'ın yasama önceliklerinden biri olan "göçmen teknelerin durdurulması"nı ve mevcut mültecilerin geri dönderilmesi kararına destek verdi. 

Filistinli doktor gözyaşları içinde haykırdı: Bu hastane bir umuttu! Filistinli doktor gözyaşları içinde haykırdı: Bu hastane bir umuttu! Haberi Görüntüle

MÜLTECİLERİ GÖNDERMEYE HAZIRLANIYOR

İngiliz yetkililer. çzellikle küçük şişme botlar ve hatta kanolar her yıl Fransa'dan Manş Denizi'ni geçen binlerce göçmen ve sığınmacıyla dolu ifadelerini kullandı.

Mültecilerin İngiltere'ye girmesini engelleyen tedbir geçen yıl Avam Kamarası'nda onaylanmıştı. Fakat o dönem muhalif vekiller bu kararı insan hakları bildirgesine uygun olmadığı gerekçesi ile bozmuştu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İşçi Partisi milletvekili Stephen Kinnock, mahkemelerin ve insani yardım gruplarının görüşlerine karşın Ruanda'yı sığınmacılar için güvenli bir ülke olarak tanımladığı için bunu "hakikat sonrası" bir yasa tasarısı olarak nitelendirdi.

Dünyanın birçok bölgesinde yasa dışı göç siyasi gerilimleri tetiklemeye devam ediyor. Hatırlanacağı üzere Meksika'dan ABD'ye geçişin önene geçemeyen Biden, rakibi Trump'un hedefi haline gelmişti. Hatta Teksas önderliğinde bazı eyaletler özerklik ayaklanmasına kalkışmıştı.

Avrupa'da da durum ABD'den farksız değil... Fransa'dan Macaristan'a kadar birçok Avrupa ülkesi yasa dışı göçün önüne geçmek için yeni yasalar getirmeye başladı.

Hedef sadece Gazze değil: İsrail bombaları bin yıllık tarihi siliyor: Bir ulus topyekün yok oluyor! Hedef sadece Gazze değil: İsrail bombaları bin yıllık tarihi siliyor:... Haberi Görüntüle

PEKİ İNGİLNTERE'NİN GÖÇ PLANI NE?

İngiltere göçmenleri ve sığınmacıları 6.000 kilometre uzakta, Doğu Afrika'daki Ruanda'ya sınır dışı etmeyi planlıyor. İngiltere'de 2022 yılında hazırlanan bir rapora göre yaklaşık 46.000 bin yasa dışı göçmen bulunuyor.

 

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading