Yandex Metrica

Son dakika... Tel Aviv sokaklarında tansiyon yüksek: 'Ya ateşkesi kabul edersiniz ya da buraları yakarız'

Son dakika... Tel Aviv sokaklarında tansiyon yüksek: 'Ya ateşkesi kabul edersiniz ya da buraları yakarız'

Hamas'ın Mısır ve Katar'ın Gazze'deki ateşkes önerisini kabul etriğini duyurmasının ardından İsrail'in başkenti Tel Aviv'de olaylar çıktı. Tel Aviv kent merkezinde toplanan İsrailliler, Netanyahu hükümetine ateşkesi kabul etmesi yönünde çağrı yapıyor.

Dünya

16.05.2024, 04:51

Hamas'ın Mısır ve Katar'ın ateşkes teklifini kabul ettiğini duyurmasının ardından İsrail karıştı. İsrail hükümetinin uzlaşmaz tavrı ve Hamas'ın anlaşmaya yönelik olumlu kararı İsraillileri çıldırttı. 

Göstericiler Başbakan Binyamin Netanyahu'ya ve başında olduğu hükümete ateşkesi kabul etmesi yönünde baskı yapıyor. Gösterilere katılan bir protestocu  "Hamas anlaşmayı kabul etti. İsrail hükümetinin de artık kabul etmesi gerekiyor, aksi takdirde ülkeyi yakarız." ifadelerini kullandı. Esir ailelerinin de katıldığı gösteriye atlı polislerle müdahale ediliyor. Esir aileleri, hükümetin ateşkes önerisini onaylamadan evlerine girmeyeceklerini söylüyor. Bu arada protestocuların Ayalon Yolu'nu kapattığı gelen bilgiler arasında. 

1348 dükkan alevler içinde kaldı: 2 bin kişi işsiz kaldı 1348 dükkan alevler içinde kaldı: 2 bin kişi işsiz kaldı Haberi Görüntüle

HAMAS ATEŞKESİ KABUL ETTİĞİNİ DUYURMUŞTU

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirdi.

Hamas'ın internet sayfasından yaptığı yazılı açıklamaya göre, Heniyye, Katar ve Mısır'a Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşması için sundukları önerileri kabul ettiğini iletti.

Açıklamada, Heniyye'nin Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile telefon görüşmesi yaptığını ve kendilerine ateşkes anlaşması ile ilgili sundukları önerileri Hamas Hareketi'nin onayladığını duyurdu.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada ise Mısırlılarla tartışılan anlaşmanın farklı olduğu iddia edildi. Hamas'ın farklı bir belgeye onay verdiği belirtilen açıklamada Hamas, aldatmaca yapmakla suçlandı.

Bu arada İsrailli bir yetkili Ham as'ın kabul ettiği anlaşmanın detaylarını beklediklerini söyledi. İsrail Devlet Televizyonu KAN’a konuşan İsrailli bir yetkili, Hamas’ın Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onaylamasına dair açıklamada bulundu.

Habere göre, İsrailli yetkili, Hamas'ın duyurusunun ayrıntılarını beklediklerini ve "Hamas’ın yanıtını inceleyeceklerini" kaydetti.

İsrailli yetkili ayrıca, "Hamas'ın neyi kabul ettiğini ve neyi kabul etmediğini anlamaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Apple'dan ChatGPT hamlesi: iOS 18 güncellemesiyle birlikte iPhone'a gelecek Apple'dan ChatGPT hamlesi: iOS 18 güncellemesiyle birlikte iPhone'a gelecek Haberi Görüntüle

ATEŞKESİN KABUL EDİLDİĞİ GECE REFAH'A SALDIRI

İsrail Ordu Sözcücü Daniel Hagari, Refah kentine saldırı düzenlediklerini söyledi. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hagari, Refah'ta 50'den fazla yeri bombaladıklarını bildirdi. İsrail ordusunun Hamas hedeflerini bombaladığını iddia eden Hagari, saldırının kara saldırısına hazırlanıldığı bir dönemde gerçekleştiğini söyledi. 

İsrail medyasına göre Mısırlı kaynaklar çok sayıda Gazzelinin Refah'a yönelik saldırının başlamasıyla Mısır sınırını geçmeye çalıştığını bildiriyor. Bu arada İsrail'e ait askeri araçların savaş uçakların yoğun ateş koruması altında doğu Refah'a doğru ilerlemeye başladığı aktarıldı.

Devlet başkanı mı seri katil mi belli değil: Elleriyle öldürdü, akşam kalbini yemek istedi! Devlet başkanı mı seri katil mi belli değil: Elleriyle öldürdü,... Haberi Görüntüle

SAVAŞ KABİNESİ "SAVAŞA DEVAM" DEDİ

İsrail Savaş Kabinesi'nin, Hamas’ın Katar ve Mısır tarafından iletilen "ateşkes önerilerine" onay verdiğini duyurmasına rağmen Gazze Şeridi’nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’a saldırılara devam kararı aldığı bildirildi.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, oy birliğiyle alınan Refah’a saldırıların sürdürülmesi kararıyla "İsrailli esirlerin serbest kalması ve savaşın amaçlarına ulaşılmasının hedeflendiği" belirtildi.

Hamas’ın kabul ettiği önerinin Tel Aviv yönetiminin şartlarından “uzak olduğu” ancak İsrail’in esir takası mutabakatını görüşmek için arabulucularla görüşmek üzere Kahire'ye bir heyet göndereceği ifade edildi.

Öte yandan görgü tanıkları, İsrail savaş uçakları ve topçularının Refah şehrinin doğusunu yoğun bir şekilde bombaladığını, sınıra yakın bölgelerde askeri araç hareketliliğinin gözlendiğini aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading