Yandex Metrica
Reklam Görseli

Nedir bu komşulardan çektiğimiz? Bulgarlar Türk lokumuna göz koydu! Paket üzerindeki detayı görenler çılgına döndü!

Nedir bu komşulardan çektiğimiz? Bulgarlar Türk lokumuna göz koydu! Paket üzerindeki detayı görenler çılgına döndü!

Komşu ülkelerin ülkemizi yansıtan Türk kahvesi, baklava ve birçok yemek çeşitlerini kendilerininmiş gibi tüm dünyaya tanıtmaları bitmek bilmiyor. Bu kez de komşu ülke Bulgaristan, Türk lokumunu Bulgar lokumu diyerek piyasaya sürdüğü öğrenildi.

Dünya

06.05.2024, 12:24

Komşu ülke Yunanistan'ın baklava, dolma, Türk kahvesi, yoğurt gibi birçok Türk kültürüne ait lezzetleri dünya pazarına kendi lezzetleriymiş gibi sunmaya devam ediyor.

Yunan yoğurdu, Yunan kahvesi gibi Türk mutfağına ait yemeklerin başına 'Yunan' damgasını yerleştirerek ürünleri tüm dünyaya tanıtıyor.

Haiti Başbakanı Ariel Henry istifa etti: Çetelere daha fazla dayanamadı Haiti Başbakanı Ariel Henry istifa etti: Çetelere daha fazla dayanamadı Haberi Görüntüle

ÖNCE YUNANLILAR ŞİMDİ BULGARLAR

Tescillenen Türk mutfağına ait lezzetleri kendilerine aitmiş gibi göstermekten geri durmayan Yunanistan'dan sonra diğer komşu ülke Bulgaristan'da iş başında.

Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul konutta Avrupa'yı solladı Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul konutta Avrupa'yı solladı Haberi Görüntüle

YÜZYILLIK 'OSMANLI LOKUMU' OLDU 'BULGAR LOKUMU'

İtalya'nın Roma kentinde yer alan bir dükkanda, 'Zaharnı Zavodı' markalı bir üretici firma, 'Bulgar Lokumu' adı altında yüzyıllardır Osmanlı döneminden bugünlere kadar gelen lezzeti kendilerine aitmiş gibi satışa sundukları ortaya çıktı.

Son dakika... Bakan Fidan'dan Gazze uyarısı: Bu son savaş olmayacak Son dakika... Bakan Fidan'dan Gazze uyarısı: Bu son savaş olmayacak Haberi Görüntüle

PAKETİN ÜZERİNDEKİ DETAYLAR DİKKAT ÇEKTİ

Bulgar lokumu adı altında satılan paketlerin üzerinde ise 'geleneksel ibaresi' yer alırken '1912'den beri' yazısının yer alması da şaşırtan detaylar arasında. 

Ayrıca ürünün sarı ve pembe gül lokumlarının doğal olduğu belirtilirken, Bulgaristan bayrağı ve şehirlerine ait fotoğraflarında paketlerin üzerine basıldığı görüldü.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Loading