Yandex Metrica

Sitede Ara

Moskova kıyamet senaryosunun startını verdi: Rus füzeleri Kıbrıs'ı hedef alabilir

Moskova kıyamet senaryosunun startını verdi: Rus füzeleri Kıbrıs'ı hedef alabilir

Ruslar kıyamet senaryosunun başrolüne İngilizleri aldı! İngiliz Büyükelçisini apar topar çağrıran ve ültimatom veren Rusya, Ukrayna ve dışındaki İngiliz üslerini hedef alacağını duyurdu. Moskova hükümeti 5.686 km öte bulunan Kıbrıs'taki İngiliz üssünü vuranilir.

Dünya

19.05.2024, 18:11

Rus füzeleri Güney Kıbrıs'ın uç kısmındaki İngiliz toprağında bulunan 2 adet askeri üssü hedef alabilir. Kıyamet senaryosunu kaleme alan uzmanlar Rusya'nın savaşı Avrupa geneline yaymak istediğini ve ilk hedefin İngilizler olduğunu ifade etti. 

Tecrübeli savunma uzmanları, Rusya'nın halihazırda dünyadaki İngiliz hedeflerini hedef aldığını ve Putin'in İngiliz büyükelçisinin Moskova'ya çağrısı ve Rusya'ya ültimatom vererek tetiği çekmeye kararlı olduğunu ifade etti. Batılı uzmanlar, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'un dünya çapında savaş senaryolarını uyandıran İngiliz seyir füzelerinin Rusya topraklarına yönelik olduğu yönündeki açıklamalarının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

İngiltere'nin bu hamlesi sonra Falkland, Cebelitarık ve Afrika'daki İngiliz üsleri Rus silahlarının (savaş gemileri, nükleer enerjili denizaltı sabotajcıları vb.) hedefi haline geleceği konusunda uzmanlardan kritik uyarı geldi.  Uluslararası medyada, İngiltere Büyükelçisi N. Casey'nin Rusya'ya yaptığı çağrı sırasında diplomatın, Ukrayna'dan gelen İngiliz uzun menzilli füzelerinin Rusya topraklarında kullanılması olasılığına ilişkin Moskova'nın kategorik konumu hakkında bilgilendirildiği haberi yer aldı.

İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi’ndeki BM binasını bombaladı İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi’ndeki BM binasını bombaladı Haberi Görüntüle

İNGİLİZ ÜSLERİ TEHLİKEDE

Rus kaynaklarının daha önce bildirdiği gibi, İngiltere Büyükelçisine, Dışişleri Bakanlığı'nın (daire başkanı D. Cameron'a göre) füzelerin Rusya topraklarına karşı olacağı yönündeki açıklamaları (en azından resmi olarak kabul ettiği şekilde) reddettiğini belirten bir not verildi.  Büyükelçiye, Rus tarafının D. Cameron'un açıklamalarını gerilimin ciddi bir şekilde arttığının kanıtı ve Londra'nın Kiev tarafıyla birlikte askeri operasyonlara artan katılımının kanıtı olarak gördüğü bilgisi verildi.

Falkland Adaları

Falkland Adaları

N. Casey, Rusya topraklarına İngiliz seyir füzelerinin dahil olduğu Ukrayna saldırılarına tepkinin, Ukrayna topraklarında ve sınırlarının ötesinde herhangi bir İngiliz askeri tesisi ve ekipmanı olabileceği konusunda uyarıldı. Bu bağlamda, uzman savunma analistleri, Rusya Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna dışında vurabileceği belirli İngiliz hedeflerine ilişkin ana unsurları ele aldı.

Britanya Adaları'nın dışında düzinelerce İngiliz askeri üssünün (ve diğer tesislerin) olduğu gerçeği göz önüne alındığında, bunlardan herhangi biri Ruslar tarafından, ya Rus topraklarından, sabotajcılar tarafından ya da Rus nükleer enerjili denizaltılarından gelen füzeler kullanılarak hedef alınabilir. gemiler. Dahası, eğer İngiliz füzeleri Rusya topraklarının derinliklerine saldırırsa, o zaman hedefler pekâlâ Britanya'nın kendi topraklarındaki askeri tesisler olabilir.

İsrail medyası tarih verdi: Başka bir ülkeye daha saldıracaklar İsrail medyası tarih verdi: Başka bir ülkeye daha saldıracaklar Haberi Görüntüle

AFRİKA SENARYOSU...

Aynı zamanda, Rus tehdidi hakkında yorum yapan Batılı askeri uzmanlar, Falkland Adaları'ndaki tesis, Cebelitarık topraklarındaki üs ve Afrika'daki askeri tesisler gibi birçok yabancı İngiliz tesisini vurgulamaya karar verdiler.  "Afrika senaryosunun" Rusya tarafından, eski Wagner'in 1500 üyesinin bulunduğu Libya topraklarından pekala uygulanabileceği kaydedildi. Aynı zamanda Moskova'nın bir başka eylem şekli olarak Rus askeri müfrezesinin Amerikalılar çekilmeden önce Nijer'deki eski Amerikan askeri üssüne girdiğine de atıf yapılıyor.

Arjantin Devlet Başkanı'nın Rusya'ya sempati duymaması nedeniyle Falkland Adaları'nın seçimi İngiliz uzmanlara daha az net görünüyor. İngiliz ordusunun Arjantin'in kendisine ait olduğunu düşündüğü adalardan çekilmesi gerektiği konusunu defalarca gündeme getirdi.

Rusya, varsayımsal ama gerçek bir senaryoda, Falkland Adaları'ndaki İngiliz ordusunu ana hedef haline getirebilir ve böylece Arjantin'in adalar üzerindeki egemenliğini yeniden kazanmasına yardımcı olabilir. Batılı siyaset bilimcileri ve politikacılar bundan korkuyor.

Londra'nın mülkiyeti konusunda Madrid'le sürekli kavga halinde olduğu Cebelitarık'taki İngiliz birliğinin hedefi de belli değil. Ancak Batılı uzmanlar bile NATO içindeki çelişkiler göz önüne alındığında bu olasılığı göz ardı etmiyor. Londra, Moskova'daki büyükelçiye iletilen nota ilişkin henüz resmi bir yorumda bulunmadı.

İngilizler ve Ruslar, Kırım Savaşı'ndan bu yana devlet düzeyinde birbirlerine karşı doğal bir düşmanlığa sahipler ve bu rekabet, günümüze kadar birçok yönden devam ediyor. Rusya'nın İngiltere'ye yönelik tehdidi, Rusya'nın şu anda Ukrayna'da açık bir çatışma içinde olduğu ABD tarafından da ele alınıyor. 

Son dakika: İsrail ordusu Refah sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdi Son dakika: İsrail ordusu Refah sınır kapısının Gazze tarafını ele... Haberi Görüntüle

RUSYA KIBRIS'I VURABİLİR Mİ?

Rusya'nın muhtemel hedefleri arasında yer alan bölgelerden biri de Kıbrıs. Rusya'da sadece 5.686 km mesafede yer alan Güney Kıbrıs'ın uç noktsında bilindiği üzere İngiliz toprağı ve üssü bulunuyor. Olası bir kıyamet senaryosunda Rus füzeleri Kıbrıs'ın Güney kısmını hedef alabilir. 

Habere Tepki Ver

0

4

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading