Yandex Metrica

Avrupa'da temaslar yoğunlaştı! Bazı ülkeler harekete geçti: 'Filistin'i tanıma' kararı 21 Mayıs'ta açıklanabilir

Avrupa'da temaslar yoğunlaştı! Bazı ülkeler harekete geçti: 'Filistin'i tanıma' kararı 21 Mayıs'ta açıklanabilir

Avrupa Birliği'ne üye bazı devletlerin Filistin Devleti'ni resmen tanımak için müzakereler yürüttüğü öne sürüldü. Söz konusu ülkelerin 21 Mayıs'ta kararı resmen ilan etmesi bekleniyor. 

Dünya

09.05.2024, 16:52

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına tepki gösteren bazı Avrupa Birliği ülkelerinin Filistin'i resmen tanımak için harekete geçtikleri iddia edildi. 

İrlanda ve İspanya dahil bazı Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin, Filistin devletini 21 Mayıs'ta tanımayı değerlendirdikleri iddia edildi.

İrlanda Radyo Televizyonun (RTE) haberine göre, Filistin devletinin tanınması hususunda İrlanda, İspanya, Slovenya ve Malta arasındaki temaslar yoğunlaştı.

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin'in bir sözcüsü de söz konusu görüşmelerin devam ettiğini doğruladı.

İsrail aleyhine açılan soykırım davasında gelişme! Bir ülke daha 'müdahil olma' kararı aldı İsrail aleyhine açılan soykırım davasında gelişme! Bir ülke daha 'müdahil... Haberi Görüntüle

21 MAYIS'TA FİLİSTİN KARARINI DUYURACAKLAR

İddialara göre, İrlanda ve İspanya dahil bazı AB ülkeleri, Filistin devletini 21 Mayıs'ta tanıdıklarını duyuracak.

İspanya'nın öncülük ettiği ve lobi çalışmaları yürüttüğü Filistin devletinin tanınması girişimine İrlanda, Slovenya, Malta ve Norveç'in destek verdiği biliniyor.

Doğu Avrupa işgal edilebilir! Financial Times: NATO'nun yeterli hava savunma sistemi yok Doğu Avrupa işgal edilebilir! Financial Times: NATO'nun yeterli hava savunma... Haberi Görüntüle

8 AB ÜLKESİ FİLİSTİN'İ RESMEN TANIYOR

Filistin devletini halihazırda Bulgaristan, Polonya, Çekya, Romanya, Slovakya, Macaristan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsveç olmak üzere 8 AB üyesi tanıyor.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de bazı AB ülkelerinin Filistin'i resmi olarak tanımasını beklediğini ifade etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading