Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail'in Refah planı basına sızdı: Sınır kontrolü bakın kime verilecek

İsrail'in Refah planı basına sızdı: Sınır kontrolü bakın kime verilecek

Gazze'de aylardır soykırım yapan ve 36 bini aşkın masum Filistinliyi katleden İsrail'de Haaretz gazetesi, Refah operasyonundan sonra sınırın geçiş kontrolünün Amerikalı özel bir güvenlik şirketine bırakılacağını iddia etti.

Dünya

18.05.2024, 15:22

Siyonist İsrail'in 8 aydan bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor. İsrail güçleri, hedef gözetmeksizin her yeri bombalarken toplamda 36 bine yakın masum Filistinliyi katletti. 78 bin kişi de yaralandı. Dünya kamuoyunun uyarılına aldırış etmeyen İsrail, Gazze'nin güneyinde yer alan ve yerinden edilmiş 1,5 milyon insanın yaşadığı Refah'a havadan ve karadan saldırmaya başlarken İsrail'in Haaretz gazetesi Refah kentinin sınırı hakkında yeni bir iddia ortaya attı.

Görüntüler basına sızdı! İsrail'in Filistinli tutuklulara yaptığı işkence ifşa oldu Görüntüler basına sızdı! İsrail'in Filistinli tutuklulara yaptığı işkence ifşa oldu Haberi Görüntüle

SINIR KONTROLÜ ABD'Lİ ŞİRKETE VERİLECEK

Söz konusu iddiaya göre; İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, soykırımın başından bu yana kendilerine sonsuz destek veren ABD yönetimine Refah sınır kapısının kontrolünü Amerikalı özel bir güvenlik şirketine bırakma taahhüdü verdi. Haberde Tel Aviv yönetiminin bu şirketle görüşme halinde olduğu aktarıldı.

Boğaz'dan geçen savaş gemisi gerilimi tırmandırdı: 7. Filo gerginliği Boğaz'dan geçen savaş gemisi gerilimi tırmandırdı: 7. Filo gerginliği Haberi Görüntüle

ABD'Lİ ŞİRKETTEN SINIR DENETİMİ

İsrail'in Haaretz gazetesinde yer alan iddianın devamında ABD merkezli silahlı bir sivil şirketi, yardım kamyonlarını denetleyecek. Ayrıca İsrail ile ABD'li şirket geçitten geçişi denetlemesi konusunda anlaşmaya vardı. Haberin devamında güvenlik şirketinin daha önce birçok Afrika ve Orta Doğu ülkesinde görev yaptığı belirtildi. ABD merkezli şirket söz konusu ülkelerde, petrol sahaları, havalimanları, askeri üsler ve sınır noktaları gibi stratejik noktalarda görev aldı. Haberde, İsrail ordusunun Refah'taki sınır geçiş noktasında sürdürdüğü operasyonu sonlandırmasından sonra şirketin sorumluluğu devralacağı öne sürüldü.

Mısır medyasından ateşkes iddiası: Kahire, Hamas ve İsrail’den olumlu dönüş aldı Mısır medyasından ateşkes iddiası: Kahire, Hamas ve İsrail’den olumlu dönüş... Haberi Görüntüle

YENİ UYGULAMAYA GEÇECEK FİKİR DEĞİL

Haaretz gazetesinin ortaya attığı iddia aslında yeni uygulamaya geçecek bir fikir değil. Özel güvenlik şirketleri zaten Gazze Şeridi'nde görevleini icra ediyor. Bu şirketler, bölgede çalışan yardım kuruluşlarına koruma sağlıyor.

İsrail'de ordu ve bakanlıktan kafaları karıştıran rakamlar: Gazze'de kaç işgalci asker öldürüldü? İsrail'de ordu ve bakanlıktan kafaları karıştıran rakamlar: Gazze'de kaç işgalci... Haberi Görüntüle

YARDIM ÇALIŞANLARI ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Hatırlanacağı üzere Nisan ayında İngiliz güvenlik şirketi Solace Global'in üç çalışanı İsrail'in World Central Kitchen yardım çalışanlarının aracına düzenlediği hava saldırısında öldürülmüştü.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading