Yandex Metrica

İsrail'de hükümet yetkilisinden itiraf: 'Barış anlaşmasını Netanyahu engelliyor'

İsrail'de hükümet yetkilisinden itiraf: 'Barış anlaşmasını Netanyahu engelliyor'

İsrail'de devlet televizyonu KAN'a açıklamalarda bulunan üst düzey bir hükümet yetkilisi, Başbakan Netanyahu'nun ateşkes anlaşmasındna kaçtığını ve olası anlaşmasının imzalanmasını engellediğini söyledi.

Dünya

02.05.2024, 21:17

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun savaşı önceleyen politikalarına itirazlar yükselmeye devam ediyor. Devlet televizyonu KAN'a konuşan İsrailli üst düzey hükümet yetkilisi, "Netanyahu, kesinlikle anlaşmaya varmak istemiyor, zorluk ve engel çıkartıyor." dedi.

Her şeye rağmen gelecek birkaç gün içinde Filistinli gruplarla anlaşmaya varmanın müümkün olduğuna inandığını belirten yetkili, Başbakan Netanyahu, anlaşma sürecini engellemek amacıyla (Mısır tarafının halihazırdaki teklifi dışında) kapsamlı bir anlaşma üzerinde çalışılmasını istedi." dedi.

F-16'dan umudu kesen ABD, Rus uçağına göz dikti! Tanesine 20.000 bin dolar verip Sovyet dönemi savaş uçağı alacaklar F-16'dan umudu kesen ABD, Rus uçağına göz dikti! Tanesine 20.000... Haberi Görüntüle

SON FIRSAT OLARAK GÖRÜLÜYOR

İsrailli hükümet yetkilisi, Gazze'deki esirlerin kurtarılması için bu anlaşmanın son şans olarak görüldüğünü ve İsrailli güvenlik kurumlarının ve birçok siyasi kurumun Mısır'ın yeni teklifine olumlu baktığını bildirdi. İsrail muhalefeti Netanyahu'nun Filistinli gruplarla anlaşmasını istiyor. İsrail'le Hamas arasındaki müzakereler Mısır, Katar ve ABD öncülüğünde dolaylı olarak yürütülüyor. 

Görüşmeler İsrail'in katliam öncelikli tutumu nedeniyle tıkanıyor. Gazze'nin hem kuzeyine hem de güneyine saldırı yapma arzusundaki İsrail, kendi esirlerini mldürme pahasına saldırılarına devame diyor. İsrail saldırılarında 70'i aşkın İsrailli esir "dost kurşunu"yla öldü. Hamas, İsrail saldırılarının sonlanmasını ve işgalci ordunun kendş topraklarından çekilmesini şart koşuyor. Her geçen gün daha fazla sivil katleden İsrail ise bu taleplere olumlu cevap vermiyor. İsrail, 7 Ekim'den bu yana 34 binen fazla sivili öldürdü, 77 bindne fazla sivili ise yaraladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading