Yandex Metrica

Son dakika... İşgalci İsrail, Refah'a saldırı başlattı: 50'den fazla yer bombalandı

Son dakika... İşgalci İsrail, Refah'a saldırı başlattı: 50'den fazla yer bombalandı

İsrail, Hamas'ın ateşkes anlaşmasını onayladığı bir günde 1,5 milyon sivilin sığındığı Refah'a saldırı düzenledi. Saldırıda 50'den fazla yer bombalandı.

Dünya

15.05.2024, 19:18

İsrail Ordu Sözcücü Daniel Hagari, Refah kentine saldırı düzenlediklerini söyledi. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hagari, Refah'ta 50'den fazla yeri bombaladıklarını bildirdi. İsrail ordusunun Hamas hedeflerini bombaladığını iddia eden Hagari, saldırının kara saldırısına hazırlanıldığı bir dönemde gerçekleştiğini söyledi. 

İsrail medyasına göre Mısırlı kaynaklar çok sayıda Gazzelinin Refah'a yönelik saldırının başlamasıyla Mısır sınırını geçmeye çalıştığını bildiriyor. Bu arada İsrail'e ait askeri araçların savaş uçakların yoğun ateş koruması altında doğu Refah'a doğru ilerlemeye başladığı aktarıldı.

İsrail polisinden soykırımı dünyaya duyuran Al Jazeera'nın ofisine baskın: Tüm ekipmanlara el konuldu İsrail polisinden soykırımı dünyaya duyuran Al Jazeera'nın ofisine baskın: Tüm... Haberi Görüntüle

İSRAİL, HAMAS'IN KABUL ETTİĞİ ATEŞKES ANLAŞMASINI İNCELEYECEĞİZ DEMİŞTİ

Hagari, Hamas'ın kabul ettiği ateşkes anlaşmasına ilişkin de konuştu. "Ordu, her bir cevabı büyük bir ciddiyetle inceliyor." diyen Hagari,  ordunun, Hamas'la müzakereler ve İsrailli esirlerin en kısa zamanda evlerine dönmesi konusunda tüm imkan ve fırsatları değerlendirdiğini kaydetti.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasını dolandırarak büyük ödülü aldı: 192 kez öksürmese kimse şüphelenmeyecekti! Kim Milyoner Olmak İster yarışmasını dolandırarak büyük ödülü aldı: 192... Haberi Görüntüle

SAVAŞ KABİNESİ SALDIRILARA DEVAM KARARI ALDI

 İsrail Savaş Kabinesi'nin, Hamas’ın Katar ve Mısır tarafından iletilen "ateşkes önerilerine" onay verdiğini duyurmasına rağmen Gazze Şeridi’nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’a saldırılara devam kararı aldığı bildirildi.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, oy birliğiyle alınan Refah’a saldırıların sürdürülmesi kararıyla "İsrailli esirlerin serbest kalması ve savaşın amaçlarına ulaşılmasının hedeflendiği" belirtildi.

Hamas’ın kabul ettiği önerinin Tel Aviv yönetiminin şartlarından “uzak olduğu” ancak İsrail’in esir takası mutabakatını görüşmek için arabulucularla görüşmek üzere Kahire'ye bir heyet göndereceği ifade edildi.

Öte yandan görgü tanıkları, İsrail savaş uçakları ve topçularının Refah şehrinin doğusunu yoğun bir şekilde bombaladığını, sınıra yakın bölgelerde askeri araç hareketliliğinin gözlendiğini aktardı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading