Yandex Metrica

Kassam Tugayları işgalcilere ağır kayıplar verdiriyor: Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Kassam Tugayları işgalcilere ağır kayıplar verdiriyor: Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

İsrail, işgal ettiği Gazze Şeridi'nde ağır kayıplar veriyor. Kassam Tugayları, Filistinlilere ait toprakları ele geçirmeye çalışan soykırım ordusuna düzenlenen bir saldırı hakkında daha açıklama yaptı. Açıklamada toplamda 20 işgalci askerin öldürüldüğü belirtildi.

Dünya

20.05.2024, 01:02

Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadını oluşturan İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde 5 İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada "Mücahitlerimiz, bir Siyonist piyade kuvvetini anti-personel mayını ile hedef almayı başardı." denildi.

Irak First Lady'si terör operasyonlarını hedef aldı! Skandal Türkiye sözleri! Irak First Lady'si terör operasyonlarını hedef aldı! Skandal Türkiye sözleri! Haberi Görüntüle

15 İŞGALCİ ÖLDÜRLMÜŞ, APACHE TİPİ HELİKOPTER DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Kassam Tugayları, gün içinde de aynı bölgede 15 işgalcinin öldürüldüğünü duyurmuştu. Kassam Tugayları aynı açıklamada Cibaliya Mülteci Kampı bölgesinde İsrail'e ait bir "Apache" tipi helikopterin vurulduğunu bildirmişti.

Dragon planı tıkır tıkır işliyor: Hazine çıkarma işlemi başladı: Bölgede tam 11,5 milyon tonluk rezerv var Dragon planı tıkır tıkır işliyor: Hazine çıkarma işlemi başladı: Bölgede... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 35 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 25 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 79 binden fazla yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading